Sluiten

Museumillustrator Pieter Van Eenoge

Een jaar lang geeft museumillustrator Pieter Van Eenoge een eigenzinnige en kleurrijke interpretatie aan onze rijke collectie. Met zijn kenmerkende stijl creëert hij twee keer per maand unieke, surrealistische museumillustraties die een nieuwe, frisse dimensie toevoegen aan onze gevarieerde collectie en museumwerking.

Ontdek de museumillustraties

Twee keer per maand geeft Pieter Van Eenoge een creatieve interpretatie aan onze collectie, programmatie of werking. Ontdek zijn illustraties op onze sociale media-kanalen, in onze nieuwsbrief of hieronder (klik op de illustratie om in volle grootte te bewonderen):

  1. Nieuwe Brugse museumillustrator • mei 2023
  2. De canon van Vlaanderen, een (on)verteerbare hap • mei 2023
  3. Volkskundemuseum 50 jaar! • juni 2023
050523 Museumkunstenaarschap c Pieter Van Eenoge
052623 Vlaamse Canon c Pieter Van Eenoge
Illustratie Volkskundemuseum c Pieter Van Eenoge LR

Wie is Pieter Van Eenoge?

Pieter Van Eenoge (°1976, Brugge) studeerde grafische vormgeving en illustratie aan het Hoger Sint-Lucas Instituut in Gent (nu LUCA) en werkt sinds 1999 als fulltime freelance illustrator voor kranten, tijdschriften, uitgeverijen en allerhande bedrijven in binnen- en buitenland. Met een stijl die hij omschrijft als ‘introvert expressionisme’ vertaalt Van Eenoge complexe thema’s naar leesbare beelden, en omgekeerd.

Foto Pieter Van Eenoge

Zijn kleine schilderijen sierden al de pagina’s van Humo, Vrij Nederland, The New York Times en Süddeutsche Zeitung Magazin. In 2011 verscheen een eerste prentenboek ('De dokter en het leger van Davy’ met Edward van de Vendel) en ontwierp hij de affiche van de 75ste Boekenbeurs. Een jaar later won Van Eenoge een gouden medaille van de Society of Illustrators in New York dankzij zijn reuzeganzenbord voor het Openluchtmuseum van Bokrijk. Volgden nog: dubbele covers voor Zeit Magazin, illustraties voor The New Yorker, een campagne voor Eurostar en een muurtekening in Ronse. Later dit jaar verschijnt ‘Een boek vol huizen', zijn grootste werk tot nu toe.

Vorige museumkunstenaars

Bekijk hier de projecten van onze vorige museumkunstenaars