Sluiten

Doe een gift

Als vrijgevige cultuurliefhebber, verwoed museumbezoeker of gepassioneerd verzamelaar kun je aan de uitstraling van onze musea bijdragen en de kunstbeleving van onze bezoekers bevorderen. Genereuze bijdragen, hoe klein ook, kunnen een aankoop, een restauratie of een bijzondere activiteit mogelijk maken.

Aranda postkaart new
Musea Brugge kreeg dit schilderij in 2018 in handen dankzij een anonieme schenking. Het gaat om het portret van François de Aranda (+1663), voorgesteld als hoofdman van de Brugse Sint-Jorisgilde, toegeschreven aan de Brugse barokschilder Jacob van Oost I (1603-1671).

Help ons om ons erfgoed in optimale conditie te houden, zodat bezoekers van vandaag en generaties van morgen van onze collecties kunnen blijven genieten. Heel wat kunstwerken en andere voorwerpen in de collecties van Musea Brugge zijn schenkingen. Daarnaast krijgen we ook heel wat giften van particulieren van over de hele wereld. Dat gaat van kleine tot substantiële bedragen. Legaten worden ook aanvaard. Met dat geld kunnen we onze collecties uitbreiden, tentoonstellingen opzetten en verder investeren in onze infrastructuur. We investeren jouw bijdrage in de verdere duurzame zorg voor ons erfgoed.

De Vrienden van Musea Brugge zijn in dat verband van essentieel belang voor Musea Brugge. Sinds de stichting in 1958 verwierven ze een indrukwekkende reeks aanwinsten voor verschillende musea van de Stad.

Heb je een waardevol kunstwerk in bezit dat je wil schenken? Wil je een gift doen, via testament iets nalaten? We ontvangen je graag voor een gesprek.

Meer informatie:

musea@brugge.be