Sluiten
Groeningemuseum met je klas Groene Pluim Musea Brugge

Met je klas naar het museum

Musea Brugge verwelkomt graag klassen uit alle graden van het onderwijs. Leerkrachten vinden hier alle informatie voor een vlot en inspirerend bezoek. Boek eenvoudig jouw klasticket, en je bent vertrokken.

Beleef Musea Brugge met je klas

Een museum is zoveel meer dan een opslagplaats van kunstwerken en andere kostbaarheden. Het is vooral een plaats waar je terecht kan om van kunst te genieten, stil te staan bij ons verleden en iets op te steken.

Ons aanbod brengt een mix van zélf doen, ervaren en spelend leren. Dit alles voor kinderen en jongeren uit het kleuter, lager en middelbaar onderwijs. Ontleen een museumkoffer, boek een atelier uit het Museummenu of speel een spel op maat van jouw klas op een historische locatie. Een museumbezoek krijgt voortaan een heel andere dimensie!

Praktische informatie

Vervoer: dynamoOPWEG

Onze musea zijn culturele bestemmingen, dat betekent dat De Lijn je gratis naar onze locaties brengt. Meer informatie hierover vind je op Cultuurkuur.

Prospectiebezoek

Wil je als leerkracht een prospectiebezoek brengen aan één (of meerdere) van onze locaties? Stuur ons je verzoek via mail met volgende gegevens:

  • Voornaam + Familienaam
  • Museum dat je wil bezoeken
  • Datum + tijdstip van je bezoek

Vraag je prospectiebezoek minstens drie werkdagen op voorhand aan. Na goedkeuring, ontvang je een gratis ticket per mail. Aan onze kassa's kun je geen gratis tickets verkrijgen.

Goed om te weten

  • Een rondleiding met gids (museummenu) boek je minimum twee weken op voorhand online.
  • Vrije bezoeken kan je tot de dag zelf boeken (indien er nog plaatsen beschikbaar zijn).
  • De meeste schoolprogramma's zijn gratis, met uitzondering van het Belfort, de rondleidingen met gids en de Museummenu's.
  • Heb je zelf een idee voor een project met jouw klas? Aarzel dan niet om met ons contact op te nemen, wij helpen je graag verder: musea.publiekswerking@brugge.be

Info en contact

Van maandag tot vrijdag van 9u00 tot 12u30 en van 13u30 tot 16u00.

Veelgestelde vragen