Sluiten
Groeningemuseum2 Met de klas Musea Brugge

Met je klas naar het museum

Musea Brugge verwelkomt graag klassen uit alle graden van het onderwijs. Leerkrachten vinden hier alle informatie voor een vlot en inspirerend bezoek. Boek eenvoudig jouw klasticket, en je bent vertrokken.

Groeningemuseum2 Met de klas Musea Brugge

Een museum is zoveel meer dan een opslagplaats van kunstwerken en andere kostbaarheden. Het is vooral een plaats waar je terecht kan om van kunst te genieten, stil te staan bij ons verleden en iets op te steken.

Ons aanbod brengt een mix van zélf doen, ervaren en spelend leren. Dit alles voor kinderen en jongeren uit het kleuter, lager en middelbaar onderwijs. Ontleen een museumkoffer, boek een atelier uit het Museummenu of speel een spel op maat van jouw klas op een historische locatie. Een museumbezoek krijgt voortaan een heel andere dimensie!

Kies uit een bezoek met begeleiding, zelf doen in het museum, zelf doen in de klas, rondleidingen of breng een vrij bezoek.

Praktische informatie

Vervoer

Onze musea zijn culturele bestemmingen, dat betekent dat De Lijn je gratis naar onze locaties brengt. Meer informatie hierover vind je op Cultuurkuur.

Prospectiebezoek

Wil je als leerkracht een prospectiebezoek brengen aan één (of meerdere) van onze locaties? Stuur ons je verzoek via mail met volgende gegevens:

  • Voornaam + Familienaam
  • Museum dat je wil bezoeken
  • Datum + tijdstip van je bezoek

Vraag je prospectiebezoek minstens drie werkdagen op voorhand aan. Na goedkeuring, ontvang je een gratis ticket per mail. Aan onze kassa's kun je geen gratis tickets verkrijgen.

Opgelet

  • Je dient minimum twee weken op voorhand een rondleiding met gids (museummenu) te boeken via onze website.
  • Vrije bezoeken kunnen tot de dag zelf (indien er nog plaatsen beschikbaar zijn) worden geboekt.
  • Hou ook rekening met tijdelijke tentoonstellingen en daaraan gekoppeld de sluiting van zalen. Aarzel niet om ons te contacteren zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
  • De meeste activiteiten die voor scholen worden aangeboden zijn gratis. Het aanbod is zo opgevat dat je het makkelijk zelf kan begeleiden. Er is steeds voldoende educatief materiaal voorzien in de vorm van een uitgebreide handleiding. Bovendien is de toegang tot de musea voor scholen helemaal gratis (uitgezonderd het Belfort)! Slechts het Museummenu is betalend, door de kosten voor begeleiding en materiaal.
  • Heb je zelf een idee voor een project met jouw klas, aarzel dan niet om met ons contact op te nemen, wij helpen je graag verder: musea.publiekswerking@brugge.be

Heb je nog vragen?

  • Aarzel dan niet om de FAQ te raadplegen

Info en contact

Van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 16.00 uur.
Let op: Tickets kunnen niet telefonisch of via mail worden gekocht.

Bezoek op maat

Hier vind je ons aanbod op maat van elke bezoeker.

Bezoek op maat