Sluiten

Word partner van Musea Brugge

Word ook partner van Musea Brugge en verbind je organisatie aan ons ruime netwerk. Contacteer ons voor een afspraak en ontdek de vele samenwerkingsmogelijkheden.

1000pixingekinnetsintjan001

Musea Brugge is een internationaal gerenommeerde instelling met 13 museumlocaties die jaarlijks 1 miljoen bezoekers telt. 12 van de 13 locaties zijn beschermd als monument.

De collectie is uitgebreid en gevarieerd, met als hoogtepunten de unieke collectie 15e- en 16e-eeuwse Vlaamse primitieven, een waardevolle verzameling schone kunsten en historische objecten die de geschiedenis van Brugge in beeld brengen. Iconische werken van onder meer Jan van Eyck en Hans Memling staan op het netvlies van miljoenen mensen gebrand.

Naast de permanente collectie, zetten we regelmatig in op tentoonstellingen, collectiepresentaties en andere evenementen. We pakken uit met avondopeningen, workshops, themadagen en andere activiteiten.

Musea Brugge in enkele cijfers: 1 miljoen bezoekers, 70.000 objecten, 46 objecten op de topstukkenlijst, 100 activiteiten per jaar, 13 locaties, 187 medewerkers, 1.600 vrienden, 200 vrijwilligers. Kortom, de Brugse stedelijke musea zijn een cruciale motor voor de verdere ontwikkeling van Brugge als eigentijdse cultuurstad.

Musea Brugge kan bogen op een reeks bijzondere partnerschappen met bedrijven, mediahuizen, onderwijsinstellingen, verenigingen, ... Samen houden we ons erfgoed levend en verwonderen we grote en kleine bezoekers.

Word ook partner van Musea Brugge en verbind je organisatie aan ons ruime netwerk. Contacteer ons voor een afspraak en ontdek de vele samenwerkingsmogelijkheden.

Info: Ilse Van Damme, ilse.vandamme@brugge.be