Sluiten

MB OP ZONDAG

Zondagen zijn de allerleukste dagen. Of je nu van zondagse koffiekoeken of pistolets houdt, sporten of uitslapen, een drukke of rustige planning: MB OP ZONDAG is er voor álle zondagse genieters. Elke maand openen we onze deuren voor verrassende activiteiten op z’n zondags. Van rondleidingen, knutseltafels en Bourgondische markten tot bakwedstrijden, volksspelen en openluchtcinema. Welkom bij MB OP ZONDAG!

MB opzondag Volkse Verjaardag Website Banner

25 juni 2023: Een Volkse Verjaardag • OP ZONDAG

Hiep hiep hoera: het Volkskundemuseum bestaat vijftig jaar! Dat vieren we met een groot volksfeest in het museum en de tuin. We blikken samen terug én vooruit op het museum. Kinderen kunnen zich uitleven aan de knutseltafels of met volkse spelletjes. Bij een verjaardagsfeest hoort natuurlijk ook taart. Breng je zelfgebakken taart mee en doe mee met de bakwedstrijd. In het museum laten de museumgidsen je proeven van de veelzijdige collectie en we stellen onze schattige special guest voor: de nieuwe museumkat Aristide de Vijfde. Vier je mee?

Zondag 25 juni, 10u30-17u00
Volkskundemuseum, Balstraat 43

Binnenkort

30 juli & 27 augustus 2023: Filmavond onder de Sterren • OP ZONDAG

Op de laatste zondagen van juli en augustus ruilen we de rode cinemazetels in voor een picknickdekentje of kampeerstoel en de reclameblokken voor een langzame zonsondergang. Geniet van een gezellige filmavond in het groene decor van de Gezelletuin met een steengoede film van MOOOV en een zomerse pop-upbar en beleef een onvergetelijke avond onder de sterrenhemel.

Zondag 30 juli en 27 augustus, vanaf 18u00
Gezelletuin, Rolweg 64

17 september: Potluck Picknick • OP ZONDAG

Ontsnap op Autoloze Zondag aan de drukte van de stad en kom naar de Gezelletuin, een verborgen plekje vol groen en rust. Vlei je neer op je picknickdekentje in de schaduw van de hoge bomen en doe mee met onze potluck: een gedeelde picknick waarbij iedereen een hapje meebrengt om te delen. Laat je betoveren door poëzie-optredens of daag elkaar uit voor een spelletje kubb. Geniet van een ontspannen sfeer en gezelligheid op z’n zondags.

Zondag 17 september, 11u00-17u00
Gezelletuin, Rolweg 64

Afgelopen activiteiten

23 april 2023: Een beestig museum • OP ZONDAG

Naar aanleiding van Erfgoeddag organiseren we op 23 april in het Groeningemuseum allerlei beestige activiteiten. Onze museumgidsen vertellen meer over de dieren op onze schilderijen, kleutertjes kunnen met hun ouders op zoektocht naar beestjes in de collectie, kinderen knutselen hun favoriete Groeningediertje en in het Prentenkabinet kom je meer te weten over de insecten in het album van Pieter Ledoulx. Welkom op onze allereerste MB OP ZONDAG.

28 mei 2023: Bourgondische Tijdreis • OP ZONDAG

Reis mee met ons naar de tijd van Lodewijk van Gruuthuse en Maria van Bourgondië op het Gruuthuseplein en in het museum. Ruik, proef en beleef hoe het er aan toe ging in de periode van de rijke hertogen op onze Bourgondische markt. Leer pijlen maken aan de boogschietstand of bandweven op het weefgetouw, proef van échte Bourgondische wafels van De Foodarcheoloog en Otto Waffle Atelier, of ga samen op ontdekking in het prachtige Gruuthusepaleis.

Zondag 28 mei, 9u30 – 17u00
Gruuthuseplein, Dijver 17