Sluiten

MB OP ZONDAG

Zondagen zijn de allerleukste dagen. Of je nu van zondagse koffiekoeken of pistolets houdt, sporten of uitslapen, een drukke of rustige planning: MB OP ZONDAG is er voor álle zondagse genieters. Elke maand openen we onze deuren voor verrassende activiteiten op z’n zondags. Van rondleidingen, performances en demonstraties tot feesten, wedding chapels en openluchtcinema. Welkom bij MB OP ZONDAG!

2024 MB opzondag website banner guidogezelle

26 mei 2024: Guido Gezelle Gelezen • OP ZONDAG

Het Gezellehuis is te gast op het Mirage festival met de voorstelling ‘Guido Gezelle Gelezen’. Een (her)ontdekkingsreis langs de onvergetelijke en vernieuwende poëzie van de grootmeester. Schrijver Geert Buelens is ons kompas doorheen het Gezelle-universum en toont ons waarom we zijn werk tot op vandaag blijven lezen. Drie generaties acteurs doen ons proeven van Gezelles tijdloze poëzie, die geïnspireerd was door natuur, ecologie, spiritualiteit en diversiteit.

Zondag 26 mei, 14u00-16u00
Mirage spiegeltent, Kruisvest

Binnenkort

30 juni 2024: Zomer in het Museum Sint-Janshospitaal • OP ZONDAG

Het is zomer! Reden genoeg voor een groot museumfeest. Geniet in het Museum Sint-Janshospitaal en op het plein van een dag vol inspirerende lezingen, live muziek, kinderworkshops en -vertelmomenten… Of ga samen op ontdekking in het museum.

Zondag 30 juni, 9u30-17u00
Museum Sint-Janshospitaal
, Mariastraat 38

28 juli 2024: Filmavond onder de sterren • OP ZONDAG

Geniet van een gezellige filmavond in het groene decor van de Gezelletuin. Beleef een onvergetelijke avond onder de sterrenhemel met ‘Utama’, een steengoede Boliviaanse film geselecteerd door MOOOV.

Zondag 28 juli, vanaf 18u00
Gezelletuin
, Rolweg 64

1 september 2024: Oogstfeest Rebel Garden • OP ZONDAG

Op de laatste dag van de tentoonstelling Rebel Garden maken we de cirkel rond: wat gezaaid en gegroeid is tijdens de expo, gaan we samen oogsten en doneren tijdens de feestelijke afsluiter vol workshops en activiteiten.

Zondag 1 september, 9u30-17u00
Museumkwartier

15 september 2024: Textieldag in het Volkskundemuseum • OP ZONDAG

Welkom in de tuin van het Volkskundemuseum voor een dag vol textiel. Luister naar verhalen over textielerfgoed en deel je eigen verhaal met textielexperten en Erfgoedcel. Ga zelf aan de slag tijdens een workshop of schuif aan met je eigen handwerkje. Kom zeker ook een kijkje nemen in de nieuwe textielopstelling in het heropende museum.

Zondag 15 september, 10u30-17u00
Volkskundemuseum
, Balstraat 43

Afgelopen activiteiten

21 april 2024: Thuis in het Stadhuis • OP ZONDAG

Erfgoeddag staat dit jaar volledig in het teken van ‘Thuis’. Daarom zetten we tijdens de eerste MB op zondag van het jaar de deuren van het Stadhuis, het huis van de burgemeester en de schepenen van Brugge, wagenwijd open. De burgemeester neemt je mee op ontdekking door ‘zijn’ huis en tijdens een lezing komen de verhalen van de muurschilderingen in de gotische zaal heel even tot leven. Er hangt die dag ook liefde in de lucht… In de gotische zaal kan je elkaar (nog eens) het ja-woord geven. Op de tonen van de Flamingo Sisters zegent een unieke ceremoniemeester jullie liefdesavontuur.

Zondag 21 april, 10u30-17u00
Stadhuis
, Burg 12