Sluiten

Word vrijwilliger

Als vrijwilliger kun je de dagelijkse werking van Musea Brugge versterken. Je werkt actief mee aan onze projecten en wordt zo een belangrijke schakel tussen het museum en het publiek. Je maakt op een andere manier kennis met onze rijke collecties en draagt jouw steentje bij tot ons publieksvriendelijke imago. Wil je graag deel uitmaken van ons vrijwilligersteam? Lees dan hier wat jouw taken kunnen zijn.

Vriendenvrijwilliger

Vrijwilliger bij de Vrienden van Musea Brugge

De Vrienden van Musea Brugge ondersteunen de werking via hun vrijwilligers. Je zorgt voor het onthaal van bezoekers in het Groeningemuseum, bij tentoonstellingen, lezingen of andere events.
Je biedt logistieke steun bij Memorabel (museumbezoek voor personen met dementie) of helpt mee als begeleider bij de jeugdateliers.

Info: www.vsmb.be

Volledige kaart klein MAGIS

MAGIS vrijwilliger

Het stadsplan van Marcus Gerards uit 1562 is een standaardwerk en bevat enorm veel details. De kaart is ondertussen gedigitaliseerd, maar nog steeds wordt historische informatie aan de kaart toegevoegd. Wil je zelf ook helpen met de invoer van nieuwe gegevens? Neem dan contact op met Geert Souvereyns. Afspraak telkens op maandag in de museumbibliotheek.

Info: Geert Souvereyns, geert.souvereyns@brugge.be, t 050 44 87 17

Kaartenhuis Brugge
Erfgoedvrijwilliger

Vrijwilliger bij Erfgoedcel Brugge

Ben je geïnteresseerd in inhoudelijke, administratieve, organisatorische of communicatieve taken rond verschillende erfgoedprojecten? Ga naar de website van Erfgoedcel Brugge voor meer informatie.

Info: info@erfgoedcelbrugge.be

Erfgoedcel Brugge
Moestuin Gezelle 1

Vrijwilliger in het Gezellehuis of Volkskundemuseum

De Gezellen onderhouden de ecologische moestuin van het Gezellehuis. De vrijwilligers van het Volkskundemuseum houden de herberg ‘In de Zwarte Kat’ draaiende, helpen bij evenementen of zijn opgeleid als verhalensprokkelaars.

Info Gezellehuis: Heidi Demeyer, heidi.demeyer@brugge.be, t 0479 31 65 97

Info Volkskundemuseum: Geert Souvereyns, geert.souvereyns@brugge.be, 050 44 87 17

Gezellehuis