Musea Brugge is steeds op zoek naar nieuw talent. Werken bij Musea Brugge is werken in een boeiende, fijne en kwaliteitsvolle werkomgeving waar je het beste uit jezelf naar boven kan halen. Bekijk op deze pagina onze vacatures en stageplaatsen.
Dat zijn topmusea en -monumenten in het hart van UNESCO-Werelderfgoedstad Brugge. Dat zijn collecties van wereldniveau en een bruisende, eigentijdse organisatie met medewerkers boordevol ambitie, passie en kennis.
Musea Brugge is een Vlaamse cultureel-erfgoedinstelling en behoort tot de (inter)nationale top van de erfgoedsector.
Jaarlijks komen bijna een miljoen bezoekers bij ons over de vloer om die indrukwekkende collecties en gebouwen te bewonderen. We organiseren knappe, relevante tentoonstellingen en evenementen, en bouwen samen aan dynamische plekken in de stad waar iedereen zich welkom kan voelen. Met Musea Brugge willen we het publiek prikkelen en aanzetten tot dialoog en reflectie, met elkaar en met onze musea.
Als medewerker van Musea Brugge ben je in dienst bij Stad Brugge. Stad Brugge is een vooruitstrevende organisatie die inzet op innovatief werken en streeft er op die manier naar om een Baanbrekende Werkgever te zijn. Kwaliteitsvol werken staat voor ons voorop. Wil je meer weten over werken bij Stad Brugge? Bekijk dan zeker al onze troeven.
Leerlingen en studenten uit alle richtingen kunnen stage lopen bij de verschillende afdelingen van Musea Brugge. Geïnteresseerd in een leerrijke stage binnen een boeiende omgeving?
Sigrid vertelt over haar BIS-stage als junior projectmedewerker registratie en collectie-ontsluiting
"De dagen waren heel gevarieerd en ik werd echt betrokken bij de werking. Stap voor stap kreeg ik meer verantwoordelijkheid: aansluiten bij collectieoverleg, gidsen schrijven, assisteren bij de fotografie van de werken… Tijdens die zes maanden ben ik echt ondergedompeld. De stage is voorbij gevlogen."
Fien vertelt over haar BIS-stage bij Team Publieksbemiddeling:
"Wat heb ik tijdens deze stage voor de eerste keer gedaan? Een projectplan leren opstellen, mijn communicatieskills bijgeschaafd, een vernissage mee helpen organiseren, vergaderingen over tentoonstellingen bijgewoond, de Brugse jongeren- en cultuursector leren ontdekken en - niet te vergeten - het West-Vlaams eigen gemaakt. Conclusie: deze stage is een bron van ervaringen, kansen en connecties."
Musea Brugge en het Vlaams onderzoekscentrum voor de kunst van de Bourgondische Nederlanden streven er naar een brug te slaan tussen de academische en de museale wereld. Het aanbieden van stages aan BA- en MA-studenten (kunst)geschiedenis of verwante wetenschappen, is daar een belangrijk onderdeel van.
Om iedere kandidaat gelijke kansen te bieden en om zo goed mogelijk in te kunnen spelen op de noden binnen de organisatie, werken we met sollicitatie-deadlines.
Je sollicitatie bestaat uit een motivatiebrief en een cv.
Een commissie, bestaande uit vertegenwoordigers van de directie en het museumteam, buigt zich over de sollicitaties en bekijkt welke student het beste past voor een project. De student wordt daarna uitgenodigd voor een gesprek waarin de invulling van de stage wordt besproken. Op basis daarvan, beslissen we of de stage-aanvraag wordt voorgelegd aan het college van Burgemeester en Schepenen, die de definitieve beslissing neemt.
Per kalenderjaar zijn er een verschillend aantal stageplaatsen beschikbaar die maximaal 60 werkdagen duren. Deze stages zijn beschikbaar voor studenten die een verplichte stage moeten lopen voor hun opleiding en dus ingeschreven zijn bij een universiteit. Deze stages worden niet vergoed.
Per kalenderjaar worden een drietal stageplaatsen toegekend aan studenten die langer dan 60 dagen en maximaal 5 maanden stage willen lopen. Voor deze stages is een stagevergoeding beschikbaar. Ze zijn beschikbaar voor studenten die een verplichte stage moeten lopen voor hun opleiding en dus ingeschreven zijn bij een universiteit. Bij uitzondering kunnen deze stages met vergoeding ook worden toegekend aan personen die momenteel niet ingeschreven zijn bij een universiteit, maar werkervaring op willen doen (zgn. ‘beroepsinlevingsovereenkomst’).