Sluiten
Met je gezin Musea Brugge

Met je gezin naar onze musea

Onze musea zijn inspirerend voor families met kinderen. Ontdek hier ons gezinsvriendelijke aanbod.

Ben je jonger dan 13 jaar? Dan mag je gratis binnen in onze musea (Belfort: -7 jaar). Kom langs en ontdek onze wonderlijke en inspirerende collecties en locaties. Hier vind je een overzicht van onze programma’s voor de hele familie.

Speurtochten en schattenjachten in onze musea

Ontdek onze spannende, grappige en leerrijke speurtochten voor de hele familie. Ga mee op verkenning en leer onze wonderlijke en inspirerende collecties en locaties kennen.

Activiteiten voor kinderen

We organiseren ook geregeld activiteiten voor kinderen, zoals workshops, voorleesuurtjes, museumkampen... Bekijk ons aanbod hier.

Onze musea zijn stuk voor stuk kind- en familievriendelijk

Beklim de 366 trappen van het Belfort. Misschien zie je wel jouw huis of tuin liggen? Op weg naar boven, kun je halt houden in de schatkamer waar de stadskeuren, het stadszegel en de stadskas werden bewaard in de middeleeuwen. Een verdieping hoger kom je de indrukwekkende muziektrommel tegen die de beiaard aanstuurt en in de torenkamer zie je het klavier waarop de beiaardier de klokken bespeelt. Ga de uitdaging aan! Het Belfort is gratis voor kinderen tot en met 6 jaar.

Een bezoek aan de Sint-Janshuismolen is ook een zeer geschikte familie-uitstap en perfect in te passen in een dagje Brugge. De molenaar vertelt je graag meer over de molen die nog in werking is. Ga ook eens langs in het Volkskundemuseum en/of het Gezellehuis. Ze bevinden zich op wandelafstand van de molen. Je loopt er doorheen één van de meest groene, authentieke Brugse buurten.


Info en contact

Van maandag tot vrijdag van 9u00 tot 12u30 en van 13u30 tot 16u00.

Veelgestelde vragen