Sluiten

Plan je bezoek

Musea Brugge verbindt kunst, cultuur, erfgoed en mensen met elkaar. En dat op 13 unieke locaties binnen de muren van de stad. Laat je verbinden met hedendaagse en klassieke beeldende kunst, historische gebouwen, de beste uitzichten en exclusieve tentoonstellingen. Van klompen tot Van Eyck. Van gebrandschilderd glas tot Magritte. Van gisteren tot vandaag. Of je nu alleen op stap gaat, met kinderen of in groep. Op deze pagina vind je alle praktische informatie voor een vlot bezoek. Ready, set, go!

Zoek je informatie over onze musea? Hier vind je info over de openingsuren, tickets en tarieven, onze expo's en activiteiten, bezoek op maat en audiotours. Heb je nog een vraag? Aarzel dan niet om onze FAQ te raadplegen.

Openingsuren Gruuthusemuseum2 Musea Brugge

Openingsuren

Musea Brugge omvat 13 locaties. Je vindt alle openingsuren hier of op de aparte locatiepagina's.

Op maandag (behalve paas- en pinkstermaandag) zijn onze musea gesloten. Met uitzondering van het Belfort, Brugse Vrije, O.L.V.-kerk Museum en Stadhuis. Die zijn 7 dagen op 7 open. Alle musea zijn gesloten op 01/01, O.L.H.-Hemelvaart (namiddag) en 25/12.

Opgelet:

  • Toegang is mogelijk tot uiterlijk 30 min. voor sluitingstijd (Belfort: 60 min.)
  • Een locatie kan om uitzonderlijke redenen (werkzaamheden, afbraak expo...) gesloten zijn. Controleer voor je bezoek de locatiepagina's voor meer informatie.

Tickets en tarieven

Musea Brugge omvat 13 locaties. Je vindt alle ticketprijzen hier of op ons ticketplatform. Tickets kan je kopen aan de kassa of online. Wil je zeker zijn van je bezoek? Dan raden we je aan om vooraf je tickets te reserveren.

Tickets aan de kassa

Koop je tickets aan onze kassa's: in het museumpaviljoen bij het Gruuthusemuseum, in onze centrale museumshop (Dijver 16) en in al onze musea (m.u.v. de O.L.V. ter Potterie en de O.L.V.-kerk) kan je tickets kopen voor al onze locaties.

Online tickets

Koop eenvoudig je toegangsticket via onderstaande knop. Tijdens de aankoop van je online museumticket kan je ook jouw gewenste tijdslot aanduiden. Ook bezoekers die recht hebben op gratis toegang (kinderen, Bruggelingen) of van een reductie genieten, kunnen online een tijdslot reserveren.

Heb je een vraag over de online verkoop? Raadpleeg onze FAQ

Koop je ticket online

Reductietarief

Bezoek je één van onze locaties? Bekijk hier of je geniet van een reductietarief, geldig op alle locatie met uitzondering van het Belfort.

Gratis
Kinderen jonger dan 13 jaar (Belfort: kinderen jonger dan 7 jaar), Schoolgroepen met jongeren jonger dan 18 jaar, Inwoners van Brugge, Houders van een Museumpas, Riebedebie-paspoort, MB-Card of ICOM-kaart, Vrienden van Musea Brugge en Begeleiders van personen met een beperking
Reductietarief
Bezoekers tussen 13 en 25 jaar, Houders van een EU Disability Card en Houders van een Klasse lerarenkaart

Voordeel- en combitickets

Musea Brugge Card

Met je Musea Brugge Card bezoek je 72 uur lang alle geopende locaties van Musea Brugge.

€ 32 / € 24 (13-25 jaar)

Koop je Musea Brugge Card

Museumpas

Met je museumpas kan je een jaar lang meer dan 200 Belgische musea bezoeken.

€ 59

Koop je museumpas

Combiticket Gruuthusemuseum + O.L.V.-kerk Museum

Geldig voor het Gruuthusemuseum + het O.L.V.-kerk Museum (72 uur)

€ 16 (+13 jaar)

Koop je combiticket

Heb je een vraag over reductie- of combitickets? Raadpleeg onze FAQ

Wat kan je beleven bij Musea Brugge?

Ontdek onze lopende en aankomende tentoonstellingen en onze activiteiten.

Bezoek op maat

Meer informatie over ons aanbod voor kinderen, een bezoek met groep (al dan niet met gids), met je klas of over de toegankelijkheid van onze musea vind je hier.

Audiotours en audioguides

In een aantal van onze musea bieden we gratis audiotours aan. Je kan deze tours volgen op je eigen toestel (smartphone of tablet). Opgelet, zorg voor een hoofdtelefoon of oortjes om de audio te kunnen beluisteren. Scan de QR-code in de inkomhal en je bent vertrokken.

Deze musea kan je ontdekken via onze gratis audiotours: Stadhuis, Brugse Vrije, Gruuthusemuseum, Groeningemuseum en het Sint-Janshospitaal.
In het Gruuthusemuseum bieden we ook gratis audioguides aan bij aankoop van een ticket.

Disclaimer

  • Een online ticket kan na betaling niet gewijzigd, geruild of geannuleerd worden.
  • Door onvoorziene omstandigheden kan bepaalde praktische info aangepast worden zonder voorafgaande verwittiging en met onmiddellijke ingang
  • Als een museum niet kan openen, omwille van overmacht bij Musea Brugge, krijgt de bezoeker een mail met een voucher ter waarde van het gekochte ticket (drie maanden geldig)
  • Het is mogelijk dat je tijdens je museumbezoek gefotografeerd of gefilmd wordt. Die opnames kunnen gebruikt worden in onze communicatie. Gelieve het meteen aan de fotograaf/cameraman te melden als je hiertegen bezwaar hebt.
  • Al onze locaties staan onder permanente camerabewaking

Wie een ticket koopt voor Musea Brugge, verklaart zich akkoord met onze verkoopsvoorwaarden en ons bezoekersreglement.

Musea Brugge volgt de geldende coronamaatregelen. Lees meer op onze FAQ-pagina.

Heb je nog vragen?

  • Aarzel dan niet om de FAQ te raadplegen

Info en contact

Van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur.
Let op:
Tickets kunnen niet telefonisch of via mail worden gekocht.

Musea Brugge wenst je een veilig en aangenaam bezoek