Sluiten
BRON Musea Brugge

BRON research centre

BRON is het innovatief onderzoekscentrum van Musea Brugge waar collectie, expertise en kennisbronnen samenkomen op één inspirerende plek. In BRON leggen we de focus op de uitgebreide en gevarieerde erfgoedcollectie van Musea Brugge en verbinden we mensen met kennis en onderzoek. Het nieuwe onderzoekscentrum BRON opent eind 2025 op de BRUSK-site.

042023 KIK 9 LR

Door verdiepend (wetenschappelijk) onderzoek te faciliteren en volop in te zetten op kennisdeling van de onderzoeksresultaten, speelt BRON een essentiële rol als ankerpunt én dynamische kracht in de werking van Musea Brugge. BRON geeft onderdak aan de museumbibliotheek en haar unieke bronnen, de werkplekken van onze collectie-experten en een consultatieruimte van het Prentenkabinet, en dat in een inspirerende setting gericht op object-based research. We zetten bovendien de werking van het Vlaams Onderzoekscentrum voor de kunst in de Bourgondische Nederlanden verder en verbreden onze onderzoekswerking onder de noemer BRON.

BRON Musea Brugge 3

Vragen? Contacteer ons

Wens je specifieke materialen, archiefmateriaal of werken uit het Prentenkabinet te raadplegen? Of heb je een vraag voor ons?

Mail ons