Sluiten
Madonna met kanunnik Joris van der Paele

KUNST | WERK

Onbekend en veel te lang onbemind. In KUNST | WERK spelen verrassende, uitzonderlijke en vooral onbekende stukken uit de diverse collecties van Musea Brugge de hoofdrol.

In deze reeks worden net die collectiestukken belicht die onze zalen niet altijd halen, maar die wel de moeite waard zijn om te leren kennen. Ze hebben elk hun eigen verhaal en dat vind je hier.

Zoals de meeste musea bezit Musea Brugge veel meer dan wat de bezoeker in de zalen kan zien. Bij het inrichten van de zalen maken de museummedewerkers een keuze uit de collectie, waarbij verschillende criteria worden overwogen. Is het schilderij of beeld in goede staat? Is het interessant voor de opstelling? Past het bij andere werken, visueel, maar ook historisch? Onze verschillende locaties plaatsen de objecten in een breder kunsthistorisch of historisch plaatje en combineren meestal de 'schone' kunsten met de 'toegepaste' kunsten. Op die manier put Musea Brugge uit de veelzijdigheid van de collectie.

Heel wat voorwerpen worden echter niet in de permanente opstelling opgenomen. Omdat ze beschadigd zijn, omdat ze de aangeboden verhaallijnen niet versterken, omdat ze te fragiel zijn om langdurig aan het licht te worden blootgesteld of omdat er verschillende exemplaren in de collectie zijn opgenomen. Ook die kunstvoorwerpen worden niettemin zorgvuldig bewaard en onderzocht.

Duik in de collectiestukken van KUNST | WERK:

  • Desktop: klik op de artikels aan de rechterkant van de pagina
  • Mobiel: gebruik de navigatie bovenaan de pagina