Sluiten
Volkskundemuseum Femke den Hollander Musea Brugge 26
Koop tickets

Een nostalgische blik op het dagelijkse leven in Brugge in de 19e en begin 20e eeuw

Het Volkskundemuseum is tussen 15 april 2024 en 13 september 2024 tijdelijk gesloten wegens werkzaamheden. Heropening: 14 september 2024.

Volkskundemuseum

Alsof de tijd stilstaat

Old-school is cool. In het Volkskundemuseum ontdek je het dagelijkse leven in Brugge in de 19e en 20e eeuw. Bezoek een oud klaslokaaltje, apotheek, kleermakersatelier, suikerbakkerij of kruidenier. In deze gerestaureerde 17e-eeuwse werkmanshuisjes lijkt de tijd wel even stil te staan. De kamers staan vol zeldzame, oude voorwerpen: tabaksproducten, oude kinderspelletjes en koek- en chocoladevormen. Ideaal voor een paar uurtjes ontdek- en speelplezier met kinderen.

Sluit je bezoek af met een glaasje in museumherberg 'In de Zwarte Kat'. Met een beetje geluk komt Aristide, de vierpotige mascotte van het museum, je wat kopjes geven.

Activiteiten en expo’s

De bovenverdieping van het museum is gereserveerd voor tijdelijke tentoonstellingen. Momenteel vind je er de expo 'Kinderen van toen, senioren van nu'. Een interactieve tentoonstelling die je aan den lijve laat ondervinden hoe het was om kind te zijn in de jaren veertig, vijftig en zestig van de vorige eeuw.

Elke eerste en derde donderdagmiddag van de maand vult de spekkenbakker het museum met zoete geuren.

In het museum zijn er ook volksspelen en een koffer met allerhande kinderspelen (stoepkrijt om hinkelspel te tekenen, bikkels, rekkers, springtouw, knikkers en tollen) beschikbaar, deze worden altijd buitengezet bij mooi weer (ook in de winter). In de koffer zitten uitlegbladen voor elk spel.

Adres

Balstraat 43 , 8000 Brugge

Activiteiten en evenementen