Sluiten
Volkskundemuseum Femke den Hollander Musea Brugge 26
Koop tickets

Bezoek op maat

Welkom in het Volkskundemuseum. Ontdek het museum, op maat van elke bezoeker.

Toegankelijkheid

Het Volkskundemuseum is grotendeels toegankelijk voor mensen met een beperking. Enkel de tentoonstellingszaal op de eerste verdieping is niet toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking.

Musea Brugge en Foton bieden, onder de noemer Memorabel, een rondleiding aan voor bezoekers met dementie en hun begeleiders. Een speciaal opgeleide gids neemt je mee in het Volkskundemuseum op een zintuigelijke ervaring langs het dagelijkse leven van weleer.

Met je familie

Een bezoek aan één van onze locaties is jouw ideale gezinsuitstap. Al onze musea zijn kind- en familievriendelijk. In het Volkskundemuseum (gratis voor kinderen -13 jaar) bieden we drie kinderactiviteiten aan om het museum te ontdekken. Vraag de gratis zoektochten aan de kassa. Als het mooi weer is, vind je in de tuin ook volkspelen en een speelkoffer. Veel plezier.

20230619 museabrugge 50jaarvolkskunde HR Tim Theo Deceuninck 43

Julia's vertellementjes (+7 jaar)

De erfgoedapp 'Julia’s vertellementjes' flitst je terug naar het jaar 1920. Het guitige meisje Julia wacht je daar op en neemt je met haar gezellige gebabbel mee doorheen het museum. Samen bezoek je haar school, de werkplaats van haar vader, de kruidenier, de tuin en haar huis. Ze vertelt je op elke plaats een verhaal en stelt je af en toe ook een vraag. Je kunt het luisterspel gratis beluisteren via de Erfgoedapp. Download de app, breng je telefoon en hoofdtelefoon mee en je bent vertrokken.

Expo 'Kinderen van toen, senioren van nu' (+6 jaar)

In deze expo neem je je kinderen mee naar de kindertijd van je (over)grootmoeder en -vader. Hoe ging het er vroeger aan toe? Leer koffie malen zoals toen of leer netjes het bed opmaken. Verkleed je en neem een nieuwe klasfoto. Stap het verleden in, zonder televisie, choco, pizza of pokémonkaarten. Was alles toen beter?

Een feest voor Emma en Miel (+4 jaar)

Emma en Miel zijn dolverliefd en willen graag een trouwfeest geven. Maar het ontbreekt hen aan de nodige centjes. Help jij hen door een paar klusjes te doen in het museum? De hoedenmaker, de meester en de kruidenier wachten al op jou! Vraag je rugzakje gratis aan de kassa.

Met je klas

Een bezoek met je klas is mogelijk. Je vindt het aanbod hier.

Met een groep

Samen is Musea Brugge nog leuker. Bezoek het museum met jouw groep. Bekijk ons aanbod voor groepen hier.