Sluiten

Textieldag in het Volkskundemuseum

Volkskundemuseum • OP ZONDAG

15 september 2024
Volkskundemuseum

Welkom in de tuin van het Volkskundemuseum voor een dag vol textiel. Luister naar verhalen over textielerfgoed en deel je eigen verhaal met textielexperten en Erfgoedcel. Ga zelf aan de slag tijdens een workshop of schuif aan met je eigen handwerkje. Kom zeker ook een kijkje nemen in de nieuwe textielopstelling in het heropende museum.

MB op zondag textieldag new square
Textieldag Volkskundemuseum Musea Brugge web

Kom met jouw textielerfgoed of -verhaal naar het museum. Is dat stukje kant dat je van je oma kreeg handgemaakt of toch ‘Made in China’? Textielexperten en Erfgoedcel staan voor je klaar om met jou in gesprek te gaan. Tijdens het ‘Brugs Uurtje’ met Freddy Clevers worden boeiende buurtbewoners geïnterviewd en maak je kennis met een stukje Brugs textielverleden. Jong en oud kunnen ook zelf aan de slag. Zijn er gaten in je sokken, trui of broek? Neem het mee en we leren jou kledij herstellen. Heb je altijd willen leren haken? We zetten jou op weg. Je kan ook meewerken aan een textielkunstwerk. Of kom iets drinken in ons gezellig handwerkcafé, en breng gerust jouw eigen handwerkje mee. De hele dag kan je het Volkskundemuseum bezoeken en een kijkje nemen in de vernieuwde textielopstelling.

Programma

Praktisch

  • Zondag 15 september, vanaf 9u30 (start eerste activiteit: 10u30) tot 17u00
  • Volkskundemuseum (Balstraat 43, 8000 Brugge)
  • Gratis + museumticket

Deze MB op zondag kadert binnen het buurtproject ‘De Rode Draad. Op zoek naar textiel vroeger en nu in het Sint-Annakwartier’, een project van Erfgoedcel Brugge en Musea Brugge.

Andere activiteiten

Bekijk de volledige kalender