Sluiten
DSC 9594

Briklyoung - jongerencrew

Onze jongeren zijn de toekomstige decision makers. Hun mening doet er toe en daarom willen we hen ook een stem geven binnen Musea Brugge. Straks beslissen zij welk erfgoed zij de moeite vinden om aan de komende generaties door te geven.

E expo BY Afbeelding van ldevisch29

Briklyoung?

Jongeren tussen 16 en 26 jaar worden op participatieve manier bij de museale werking betrokken. De jongerencrew denkt mee over de collecties van Musea Brugge. Zij geven hun interpretatie aan het rijke verleden en actualiseren de verhalen en objecten van onze locaties. Op hun eigen manier en met hun eigen talenten gaan ze er mee aan de slag.

In 2019 sloten een twintigtal jongeren aan bij het project, toen onder de vlag Paleisje Pimpen. Ze zetten een tentoonstelling op met eigen creaties op de zolder van het toen net vernieuwde Gruuthusemuseum. En, ze openden het Gruuthusemuseum met een hippe fuif op het museumplein. In 2021 ging Briklyoung aan de slag met de expo 'It's only a matter of time' van Strook. Onder de noemer Tracé maakten ze vier kunstinstallaties. In 2022 gingen de jongeren onder de noemer 'Music is my Medicine' aan de slag met de expo 'Oog in oog met de dood' en schreven een soundtrack bij het meesterwerk van Hugo van der Goes.

MUSEA BRIKLYOUNG INSTA

Meer weten?

Bezoek de website van Briklyoung of volg Briklyoung op Facebook en Instagram.

Briklyoung.be