Sluiten
Trace Musea Brugge

Briklyoung - jongerencrew

Onze jongeren zijn de toekomstige decision makers. Hun mening doet er toe en daarom willen we hen ook een stem geven binnen Musea Brugge. Straks beslissen zij welk erfgoed zij de moeite vinden om aan de komende generaties door te geven.

E expo BY Afbeelding van ldevisch29

Wie en Wat?

Jongeren tussen 16 en 25 jaar worden op participatieve manier bij de museale werking betrokken. De jongerencrew denkt mee over de collecties van Musea Brugge. Zij geven hun interpretatie aan het rijke verleden en actualiseren de verhalen en objecten van onze locaties. Op hun eigen manier en met hun eigen talenten gaan ze er mee aan de slag.

In 2019 sloten een twintigtal jongeren aan bij het project, toen onder de vlag ‘Paleisje Pimpen’. Ze zetten een tentoonstelling op met eigen creaties op de zolder van het toen net vernieuwde Gruuthusemuseum. En, ze openden het Gruuthusemuseum met een hippe fuif op het museumplein.

Trace Musea Brugge nieuws

Briklyoung: werking in 2021

Sinds begin 2020 gaat de jongerenwerking van Musea Brugge verder onder de noemer 'Briklyoung'. Omwille van de coronamaatregelen stond het project even on hold, maar nu kunnen de jongeren er weer volop tegenaan gaan.

In 2021 liet Briklyoung zich inspireren door de expo ‘It’s only a matter of time’ van Strook, die te zien was op drie van onze locaties: Groeningemuseum, O.L.V.-kerk en Sint-Janshospitaal. Het project 'Tracé' startte in november 2021 en eindigde in maart 2022. Tijdens dit traject maakten negen jongeren samen met De Batterie vier kunstinstallaties op buitenlocaties tussen de expolocaties. Zo verdiepten ze zich in de wereld van herinneringen, tijd en sporen en boden ze een antwoord op de expo van Strook.

Meer info vind je op de website van Briklyoung. Volg Briklyoung ook op facebook of Instagram.