Vanaf 1 april 2023: nieuwe openingsdagen en ticketprijzen Lees meer

Sluiten
BRIKLYOUNG22 music Websitebanner 1645x645px3

Briklyoung - jongerencrew

Onze jongeren zijn de toekomstige decision makers. Hun mening doet er toe en daarom willen we hen ook een stem geven binnen Musea Brugge. Straks beslissen zij welk erfgoed zij de moeite vinden om aan de komende generaties door te geven.

BRIKLYOUNG22 music visuals staand

2022-2023: Music is my Medicine

Kan kunst de wereld redden? Dit najaar doet Musea Brugge in het symbolische decor van het middeleeuwse Sint-Janshospitaal toch een poging tijdens de najaarsexpo ‘Oog in oog met de Dood’.

10 muzikanten schrijven én presenteren de soundtrack van hun leven met een rits professionele artiesten. Ga op zoek naar jouw tune. Schrijf je nu in!

Meer info
E expo BY Afbeelding van ldevisch29

Briklyoung?

Jongeren tussen 16 en 25 jaar worden op participatieve manier bij de museale werking betrokken. De jongerencrew denkt mee over de collecties van Musea Brugge. Zij geven hun interpretatie aan het rijke verleden en actualiseren de verhalen en objecten van onze locaties. Op hun eigen manier en met hun eigen talenten gaan ze er mee aan de slag.

In 2019 sloten een twintigtal jongeren aan bij het project, toen onder de vlag ‘Paleisje Pimpen’. Ze zetten een tentoonstelling op met eigen creaties op de zolder van het toen net vernieuwde Gruuthusemuseum. En, ze openden het Gruuthusemuseum met een hippe fuif op het museumplein. In 2021 ging Briklyoung aan de slag met de expo 'It's only a matter of time' van Strook. Onder de noemer Tracé maakten ze vier kunstinstallaties.