Laatste dagen 'Oog in oog met de Dood': nog tot en met zondag 5 februari. Tickets & info

Sluiten
Groeningemuseum met je klas Groene Pluim Musea Brugge

Met je klas

Met begeleiding

Museummenu: Lekkerbekken kunnen in de musea smullen van rondleidingen met ateliermoment. Je kiest zelf wat je het liefste lust: een uitstap tussen meesterwerken in het Groeningemuseum, een bezoek aan een middeleeuws hospitaal, het Gruuthusemuseum of een kennismaking met ambachten uit ons nabije verleden. Tast toe!

Ontdek onze museummenu's in...

Groeningemuseum2 Met de klas Musea Brugge

Goed om te weten

Samen zorgen we ervoor dat jouw bezoek een comfortabele ervaring wordt.

  • Met atelierbegeleider
  • Prijs: € 80
  • Maximum 25 leerlingen
  • Duur: ongeveer 2 uur
  • Kan starten om 9.30 of 10.00 uur en om 13.30 of 14.00 uur
  • Kunnen doorgaan van begin oktober tot eind juni
  • Reserveer de rondleiding minimum 2 weken op voorhand. De rondleidingen zijn uitsluitend online te koop, zo ben je zeker van je toegang.
  • Meer info: musea.reservatie@brugge.be

Groeningemuseum

Museummenu Ik-wij-jij

1ste graad basisonderwijs

We bewonderen geen selfies op je telefoon, maar eeuwenoude portretten aan de museummuur. Hoe poseren belangrijke families, welke kleren trok je aan, en vind je hints over wie er op staat? Na de rondleiding gaan we zelf aan de slag!

Boek dit museummenu

Museummenu Curatoren gezocht!

4e-6e leerjaar basisonderwijs

Acht werken van grote meesters bevinden zich nog in het depot. Zouden die ook een plaats kunnen krijgen in de collectie? Leer naar kunst kijken, word curator en kies de werken die in het museum passen.

Boek dit museummenu
Gruuthusemuseum Met de klas Musea Brugge

Gruuthusemuseum

Museummenu Ridders en Jonkvrouwen

Kleuters

In het paleis van Lodewijk van Gruuthuse is een feest voor ridders en jonkvrouwen. Komen jullie ook? Eerst moet je leren wat ridders en jonkvrouwen allemaal doen. Een jonkvrouw heet je welkom in het paleis en leert je buigen, zingen en eten als een edele heer of dame. Tot slot organiseren we een heus riddertoernooi. Wie rijgt de ring aan zijn lans?

Boek dit museummenu

Museummenu Lodewijk van Plus

1ste graad basisonderwijs

Ken jij Lodewijk van Plus? Hij woont in het grote huis op het plein. Daar moet zeker iets bijzonder te zien zijn! Luister naar het verhaal, wandel door het paleis van Lodewijk van Gruuthuse en ontdek prachtige voorwerpen uit het verleden van Brugge. Wat is een handschrift? Hoe werkt de sleutel van dit oude slot? Wie maakte dit wandtapijt? Geef het mooiste museumstuk een ‘gouden plus’ en zet in het atelier je eigen talenten in de kijker.

Boek dit museummenu

Museummenu Rijk

2de graad basisonderwijs

Verdien een zak vol gouden munten en voel je voor even heel erg rijk! Wie goud wil moet er wel voor werken. Zoek in het museum naar karweitjes en maak zo kennis met een familie van adel, een handelaar, een ambachtsman, … Na de rondleiding begrijp je helemaal waarom Brugge vroeger zo rijk was. Zouden er vandaag ook nog centen te verdienen zijn in de stad? Met deze vraag duiken we het atelier in.

Boek dit museummenu

Museummenu Stadswatchers

3de graad basisonderwijs

Doe mee aan de Stadswatchers-spelquiz. Ga met je klas op onderzoek in het Gruuthusemuseum en verzamel weetjes, data en andere kennis over Brugge. Tijdens de eindopdracht moet iedereen samenwerken. De klok tikt. Slaagt jouw klas er in om de geschiedenis van Brugge op een creatieve tijdlijn vorm te geven? Schrijf snel in voor deze super spannende activiteit en win de gegeerde Stadswatchers trofee met je klas!

Boek dit museummenu

Museummenu Graven naar het jaar 1000

3de graad basisonderwijs

Keer duizend jaar terug in de tijd en ga op ontdekking in Brugge in het jaar 1000. Samen met de gids ontdek je de verhalen achter verschillende opgegraven voorwerpen in de expo Verhalen uit de ondergrond. Daarna ga je zelf aan de slag. Heb jij de vaardigheden die nodig zijn om een opgraving uit te voeren? Scherven plakken, experimentele archeologie, of een metaaldetector zullen geen geheimen meer hebben voor jou!

Boek dit museummenu
Volkskundemuseum Met de klas Musea Brugge

Volkskundemuseum

Museummenu Welkom in Ooitkamp

4e-6e leerjaar basisonderwijs

Kleren wassen met de hand, klompen maken of karamellenverzen schrijven? De ambachten en gewoontes van het fictieve dorp Ooitkamp dreigen allemaal te verdwijnen! Ontdek wat het dorp zo bijzonder maakt, win het vertrouwen van de inwoners en steek samen een stokje voor de snode plannen van uitvinder Dwarskop.

Boek dit museummenu

Museummenu Nondeknul, zei Stekvooie

3de graad basisonderwijs

Maak kennis met poppentheater Den Uyl, en de personages met al hun goede en kwade kanten. Duik daarna zelf in de wereld van het figurentheater. De leerlingen kiezen elk een pop met een specifieke karaktereigenschap en spelen vervolgens in groepjes korte scènes. Via hun stem, houding en bewegingen kruipen de leerlingen helemaal in het karakter van de pop.

Boek dit museummenu

Museummenu Kinderen van toen

1-3de graad basisonderwijs

Vroeger was het beter volgens oma en opa. Maar was dit wel zo? Zonder tablet en televisie moet het toch saai geweest zijn? Hadden ze toen al chocopasta en pizza? En een lekker knus dekbed na een warme douche? In de tentoonstelling ‘Kinderen van Toen, Senioren van Nu’, nemen we de klas mee naar de kindertijd van hun grootouders en overgrootouders. We gaan geen vraag of ervaring uit de weg. Wie lust nog een lepeltje levertraan?

Boek dit museummenu
Sint janshuismolen Met de klas Musea Brugge

Sint-Janshuismolen

De Molenbrigade (Gratis)

2de graad basisonderwijs

Duik met je leerlingen in de fascinerende wereld van windmolens en molenaars en word lid van de molenbrigade. Er zijn leuke filmpjes, een bezoek aan een echte molen en leerrijke toffe opdrachten uit de leskoffer.

Boek 'De Molenbrigade'