Sluiten
Groeningemuseum2 Met de klas Musea Brugge

Met je klas

Rondleidingen voor middelbare scholen

Wil je op pad met je klas met een kenner? Boek een rondleiding met een van onze museumgidsen langs de highlights van het Groeningemuseum of het Gruuthusemuseum. Of ontdek de expo 'Oog in oog met de Dood' tijdens onze jongerenrondleiding op maat van tieners. Op deze pagina kan je eenvoudig jouw klasticket boeken.

MUS220328 074 FB

Op algemene aanvraag van scholen stellen we onze rondleidingen voor groepen in het Groeningemuseum en Gruuthusemuseum vanaf nu ook open voor klassen van het secundaire onderwijs. De rondleidingen zijn ontwikkeld voor volwassenen en zijn dus niet in het bijzonder aangepast aan jongeren. Ben je op zoek naar een specifieke jongerenrondleiding? Bekijk dan zeker onze nieuwe jongerenrondleiding van 'Oog in oog met de Dood'.

Goed om weten

Samen zorgen we ervoor dat jouw bezoek een comfortabele ervaring wordt.

 • Prijs: € 80 / gids
 • Maximum 25 personen, inclusief begeleider(s)
 • Duur: 1,5 uur
 • De rondleiding is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels. Je kan je taal kiezen bij reservatie.
 • Reserveer de rondleiding minimum 2 weken op voorhand. De rondleidingen zijn uitsluitend online te koop, zo ben je zeker van je toegang.
 • Kom je met twee groepen? Boek dan twee museumgidsen. Per halfuur kan je voor maximum één klasgroep boeken, zo garanderen we een aangenaam en vlot museumbezoek.

Groeningemuseum met museumgids: highlights

Ontdek samen met onze museumgidsen de hoogtepunten van het Groeningemuseum. Van de vrome kanunnik Joris van der Paele naar het skelet van Provoost. Van het geheim van Khnopff en tot het manuscript van Broodthaers.

Wat je ontdekt in deze rondleiding

 • Het beste van zes eeuwen Belgische beeldende kunst op één locatie
 • Nieuwe verhalen van een boeiende museumgids
 • Verwondering en ruimte voor gesprek
Boek de rondleiding Groeningemuseum

Gruuthusemuseum met museumgids: highlights

Plus est en vous. Ontdek samen met onze museumgidsen de hoogtepunten van het Gruuthusemuseum. 500 jaar Brugse geschiedenis te bewonderen in een architecturaal pareltje.

Wat je ontdekt in deze rondleiding

 • Brugse pracht en praal
 • Nieuwe verhalen van een boeiende museumgids
 • Verwondering en ruimte voor gesprek
Boek de rondleiding Gruuthusemuseum

Jongerenrondleiding 'Oog in oog met de Dood'

Tijdens de rondleiding neemt een museumgids je klas mee doorheen de tentoonstelling ‘Oog in oog met de Dood’. Centraal in de tentoonstelling staat het werk ‘De dood van Maria’ van Hugo van der Goes. Een werk dat, hoewel het meer dan vijf eeuwen oud is, nog steeds actuele thema’s en vragen oproept die nauw aansluiten bij de leefwereld van tieners.

Lees meer over onze jongerenrondleiding Oog in oog met de Dood

Info & contact

Van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur.

Let op: Tickets kunnen niet telefonisch of via mail worden gekocht of gereserveerd, je kunt ze enkel zelf online boeken en betalen. Betalen met overschrijving is niet mogelijk.