Sluiten
Museum Sint Janshospitaal2 Musea Brugge
Koop tickets

Bezoek op maat

Welkom in het Museum Sint-Janshospitaal. Ontdek het museum, op maat van elke bezoeker.

Toegankelijkheid

Mensen met een fysieke beperking kunnen het Museum Sint-Janshospitaal bezoeken. Er is een lift aanwezig en er zijn vouwstoeltjes zonder rugleuning.

Reserveer een rolstoel

In het museum kan je gebruik maken van één van onze rolstoelen om je bezoek zo comfortabel mogelijk te maken.

Reserveer eenvoudig een rolstoel via de onderstaande knop. Selecteer de gewenste datum en tijd van je bezoek. Vergeet niet om ook je toegangsticket voor het museum te boeken. We houden de rolstoel een halve dag voor jou gereserveerd. Wil je niet langer gebruik maken van de rolstoel? Stuur dan tijdig een mailtje naar musea.reservatie@brugge.be zodat we deze voor je kunnen annuleren.

Reserveer een rolstoel

Met je familie

Een bezoek aan één van onze locaties is jouw ideale gezinsuitstap. Al onze musea zijn kind- en familievriendelijk. In het Museum Sint-Janshospitaal kunnen kinderen op ontdekking in het museum. Vraag de gratis kinderaudiogids aan de kassa of duik in het kinderhospitaal.

Het Geheim van Hugo (+6 jaar)

Een hilarische audiotour voor kinderen i.s.m. Het Geluidshuis. Museumassistent Hugo heeft tijdens zijn ronde door het museum ontdekt dat hij met de personages op de schilderijen kan praten. Hij wijdt je met plezier in zijn geheim in. Met veel humor ontdek je de collectie van het museum. De audiotour voor kinderen werd in samenwerking met Het Geluidshuis gemaakt en ingesproken door een topcast bestaande uit Wim Willaert, Ann Tuts, Tom Vermeir, Liesa Naert en Sébastien Dewaele.

Kinderhospitaal (+2,5 jaar)

In het museum kunnen de kleinste bezoekers zich uitleven in het kinderhospitaal. Ze kunnen er zelf een doktersjas aandoen, hun poppen onderzoeken, een verband aandoen, een diagnose stellen met de röntgenfoto's of onderzoek doen in de vele boekjes.

Met je klas

Een bezoek met je klas is mogelijk. Ga op stap met de audiotour Het Geheim van Hugo, boek een jongerenrondleiding of breng een vrij bezoek aan het museum. Je vindt het aanbod hier. We werken momenteel aan een programma speciaal voor scholen. Dat zal beschikbaar zijn vanaf 2025.

Met een groep

Samen is Musea Brugge nog leuker. Bezoek het Museum Sint-Janshospitaal met jouw groep. Boek een gespecialiseerde museumgids of bezoek ons op eigen tempo.