Late night opening 'Oog in oog met de Dood': 28 januari 2023. Tickets & info

Sluiten
Bezoek het Gruuthusemuseum Musea Brugge

Bezoek op maat

Welkom in het Gruuthusemuseum. Ontdek het museum, op maat van elke bezoeker.

Toegankelijkheid

Het Gruuthusemuseum is een historisch monument met drie verdiepingen. Er is geen lift. Tussen de zalen zijn telkens kleine niveauverschillen. Voor mensen met een fysieke beperking is het Gruuthusemuseum daarom minder geschikt.

Bezoek op maat Gruuthuse trappen Musea Brugge

Trappenhal

Bezoek op maat Gruuthuse voelelementen Musea Brugge

Voelelementen

Met je familie

Een bezoek aan één van onze locaties is jouw ideale gezinsuitstap. Al onze musea zijn kind- en familievriendelijk. In het Gruuthusemuseum (gratis voor kinderen -12 jaar) bieden we bovendien een waaier aan gratis activiteiten voor kinderen aan.

Zoektocht 'Ik zie, ik zie... Een doosje vol schatten' (+5 jaar)

De zoektocht ‘Ik zie, ik zie… Een doosje vol schatten’ laat je alle hoekjes en kantjes van het museum zien. Volg de hints en zoek de mooiste en meest interessante objecten. Heb je ze allemaal gevonden? Kraak dan de code van de kist en je krijgt een leuke verrassing. Vraag de gratis zoektocht aan de kassa

Op zoek naar het verloren perkament (+8 jaar)

De mama van Nia en Malina vond in het Gruuthusemuseum een geheimzinnig briefje: “Dit museum verbergt één ding. Het zit in een kist en de code is vermist. Richt je ogen op het perkament, dan word je zeker verwend.” Wat een ontdekking! Ook benieuwd? Kom naar het Gruuthusemuseum en ga samen met Nia en Malina op schattenjacht! Deze speurtocht is toegankelijk voor horende, slechthorende en dove kinderen vanaf 8 jaar.

Bereid je voor op de speurtocht en download alvast het speurblad. Hier vind je meer informatie over schattenzoektochten met VGT.

Missie Manuscript - gezinspakket (op reservatie) (+10 jaar)

In het grote paleis van Lodewijk van Gruuthuse zit een kostbaar handschrift verstopt en de heer van Ravenstein wil dat in handen krijgen. Hij heeft er al enkele spionnen op afgestuurd, maar zij faalden. Nu is het jouw beurt. Ben jij uitverkoren om een geheime missie te volbrengen? Los de raadsels op en kraak de kleurencode. Let op! Dit is geen uitdaging voor watjes. Breng gerust je ouders mee, misschien kunnen ze je helpen.

Reserveer het spel 'Missie Manuscript' op voorhand via onderstaande knop. Kies eerst een beschikbaar tijdsblok voor het spel en koop vervolgens je toegangsticket voor het Gruuthusemuseum in hetzelfde tijdsblok. Veel speurplezier.

Met je klas

Musea Brugge verwelkomt graag klassen uit alle graden van het onderwijs.

Met een groep

Samen is Musea Brugge nog leuker. Bezoek het Gruuthusemuseum met jouw groep. Boek een gespecialiseerde museumgids of bezoek ons op eigen tempo.