Sluiten
Bezoek het Gruuthusemuseum Musea Brugge

Bezoek op maat

Omwille van de coronamaatregelen biedt Musea Brugge tijdelijk een aangepast programma, op maat van elke bezoeker.

Bezoek op maat Gruuthuse trappen Musea Brugge

Met een beperking

Met een fysieke beperking

Het Gruuthusemuseum is een historisch monument met drie verdiepingen. Er is geen lift. Tussen de zalen zijn telkens kleine niveauverschillen. Voor mensen met een fysieke beperking is het Gruuthusemuseum daarom minder geschikt.

Met een visuele beperking

Ook mensen met een visuele beperking en assistentiehonden kunnen moeilijkheden ondervinden. We raden blinden en slechtzienden aan om met een begeleider te komen. Het plein voor het museum is aangelegd in kasseien, maar rond om rond werd een comfortstrook aangelegd.

Van aan de bushalte Onze-Lieve-Vrouwekerk volg je de geleide lijn vooraan aan de halte tot het muurtje van het kerkdomein. Ga naar links. Na een 40tal meter stopt het muurtje en bereik je aan je rechterkant de toegang tot de Gruuthusesite en moet je het pad oversteken voor verdere geleiding aan de rand van de mozaïektegels aan de linkerkant van het pad. Volg je het pad verder, dan kom je aan de hoek van het gebouw van het sanitair. Rechts aan de overkant van het pad vind je de ingang van het onthaalpaviljoen waar zich de kassa bevindt.

In het paviljoen leiden geleidelijnen je van rechts aan de deur rechtstreeks naar de kassa. Naar het museum kan je het toegankelijk en vlak pad volgen dat rond het plein loopt tot aan de toegangstrappen van het museum.

In het museum kun je een audioguide vragen met een audiotour met beschrijvende teksten, speciaal voor bezoekers met een visuele beperking. Je kan die ook zelf raadplegen op je eigen smartphone via deze link. Er zijn ook verschillende ‘voelstations’ geïntegreerd in het museum. Echte materialen of replica’s die je kunt aanraken, verduidelijken het verhaal achter het kunstwerk of de zaal.

Met een auditieve beperking

Het museumpaviljoen heeft een ringleiding. In het museum kan je een tablet vragen met een rondleiding met filmpjes in de Vlaamse Gebarentaal en in International Sign (IS). Je kan die ook zelf raadplegen op je eigen smartphone via deze link.

In het Gruuthusemuseum is de speurtocht "Op zoek naar het verloren perkament" toegankelijk voor horende, slechthorende en dove kinderen vanaf 8 jaar. Meer info.

Inge Kinnet Musea Brugge Gruuthuse DSC0259

Met je familie

Een bezoek aan één onze locaties is jouw ideale gezinsuitstap. Al onze musea zijn kind- en familievriendelijk.

Aanbod voor kinderen

Ook in het Gruuthusemuseum bieden we een waaier aan activiteiten voor kinderen aan:

  • Zoektocht 'Ik zie, ik zie ... Een doosje vol schatten' (+5 jaar)
  • Op zoek naar het verloren perkament (+8 jaar)
  • Missie Manuscript - gezinspakket (op reservatie) (+10 jaar)

Ontdek het familie-aanbod voor het Gruuthusemuseum.

Klas BUBBEL Gruuthusemuseum middelbaar

Met je klas

Musea Brugge verwelkomt graag klassen uit alle graden van het onderwijs.

Aanbod: met je klas naar het museum

Musea Brugge heeft een uitgebreid aanbod voor het onderwijs op maat van elke leeftijdsgroep; van kleuter- tot en met hoger onderwijs. Ook pedagogische studiedagen zijn mogelijk. Leerkrachten en directie kunnen daarbij in een halve dag kennismaken met de locaties, activiteiten en producten van Musea Brugge.

Voor het Gruuthusemuseum werd ook een tool ontwikkeld voor leerkrachten. Klik hier voor meer informatie.

Heb je vragen? Neem dan contact op met t 050 44 87 43 of musea.reservatie@brugge.be.