Sluiten
DSC 9594

Briklyoung

Rebel Garden

Voor de tentoonstelling Rebel Garden (13 april 2024 - 1 september 2024) ging Briklyoung, de artistieke jongerenwerking van Musea Brugge, zes maanden lang aan de slag met thema's rond het klimaatdebat waar de jongeren zelf van wakker liggen. Voor het eerst krijgen de jongeren van Briklyoung een plek in de tentoonstelling naast de kunstenaars.

DSC05375_Briklyoung

Onder begeleiding van Joachim Gys van LARF! en na verschillende masterclasses en workshops met professionele kunstenaars, artiesten en creatieve geesten ontwierpen en bouwden de Briklyoungers een audiovisuele, immersieve installatie die een nieuwe blik op de natuur weergeeft. Ondanks de klimaatveranderingen zijn de jongeren hoopvol voor een hernieuwde appreciatie van de natuur.

Via hun artistieke presentatie maakt hun stem, naast die van de kunstenaars, integraal deel uit van de expo Rebel Garden.

Crew

Briklyoungers: Erinn De Cloedt, Thomas De Neef, Leander De Rycke, Regina Mikheli, Caitlin Struyve, Isaak Roeland, Ziebe Van Mulders, Mattis Bailliu, Ani Koleva, Judith Roels, Liselore Bulcke, Sara Elefante en Emma Vandeghinste.

Begeleiders: Joachim Gys (LARF!), Marie Vandeghinste (Musea Brugge), Hannah Bailliu (videokunst), Lindah Leah Nyirenda (spoken word), Sam Declercq (scenografie) en Climate Conscious.

DSC04700 selectie
DSC04691 selectie
DSC04684 selectie
DSC04681 selectie
DSC05378
DSC05377
Isaac Ponseele Garden Party Opening Rebel Garden 62