Sluiten

Aftellen naar BRUSK: prachtige nieuwe dronebeelden

6 februari 2023

BRUSK is een ambitieus museumproject dat doet dromen van spraakmakende tentoonstellingen, een dynamische ontmoetingsplek en een groen museumpark. In 2022 begonnen we met de afbraak van de gebouwen op de site van het voormalige Sint-Andreasinstituut. Ondertussen is de bouwsite voor de toekomstige expohal BRUSK helemaal vrijgemaakt. Benieuwd hoe het er vandaag uitziet? We maakten onlangs prachtige dronebeelden van de werf.

Dronebeelden bouwwerf maart2023 Thumbnail1

Op de beelden wordt de omvang van dit prestigieus project meteen duidelijk. BRUSK komt centraal in het Brugse Museumkwartier te liggen, en zal op termijn ook gekoppeld worden aan het aanpalende Groeningemuseum, één van onze andere toplocaties.

Zéér binnenkort gaat de eigenlijke bouw van start. Het archeologisch onderzoek loopt op volle toeren, en verwacht wordt dat de bouwwerken kunnen starten binnen een maand, begin maart. De oplevering van BRUSK is voorzien tegen het begin van 2025

We willen het gebouw graag activeren vanaf september 2025 met een openingsfestival dat tot eind december duurt. BRUSK is dan al open voor het publiek en brengt een artistiek programma. Denk aan concerten, dansoptredens, film, performances, kleinschalige tentoonstellingen... In die periode krijgt het gebouw ook de noodzakelijke tijd om te klimatiseren, en de optimale omstandigheden te creëren om ook oude, fragiele kunst tentoon te stellen.

In het voorjaar van 2026 openen de eerste tentoonstellingen. We plannen hier een groots openingsweekend rond. De tentoonstellingsprogrammatie krijgt ondertussen stilaan vorm. Wat ondertussen vaststaat is dat er één thematische tentoonstelling Oude Kunst zal plaatsvinden in de grote zaal en één hedendaagse kunsttentoonstelling in de tweede zaal. Daarna lopen de expo’s in de twee zalen, overlappend, zodat er altijd minstens één toptentoonstelling te zien is.

Meer informatie en geregelde nieuwsupdates vind je via brusk.museabrugge.be. Tijdens de bouwwerken zullen we regelmatig initiatieven op touw zetten om de Bruggelingen te betrekken in dit indrukwekkende bouwproject.

Meer nieuws

Nieuwsoverzicht