Sluiten

Een nieuw hoofdstuk in het BRUSK-verhaal: start werken

19 augustus 2022

Iets meer dan een jaar geleden maakten we het ontwerp en de naam bekend van de nieuwe tentoonstellingshal BRUSK en de aanleg van een nieuwe hoogwaardige, groene kunstsite in het hart van het Brugse Museumkwartier. Vandaag kunnen we vol trots melden dat we van start gaan met de eerste fase van de werkzaamheden van ons ambitieus museumproject: de afbraak van het schoolgebouw.

BRUSK touchscreen
082022 BRUSK Persmoment 15 LR

Nieuwe museumsite

Met BRUSK lossen we een decennialange nood op aan geschikte tentoonstellingsruimte voor oude en hedendaagse kunst. BRUSK wordt een dynamische, culturele hub voor expo’s met een internationale uitstraling. Daarnaast komt er ook ruimte voor bewaring en onderzoek van onze collectie. Bovendien is BRUSK het beginpunt van de ontwikkeling van een volledig vernieuwde museumsite die een boost zal geven aan het Brugse Museumkwartier.

BRUSK banners
Logo BRUSK

Start van de werken

In december 2021 diende Stad Brugge een aanvraag in voor de omgevingsvergunning van de museumsite. Die werd in juni 2022 goedgekeurd en is sinds juli definitief en uitvoerbaar. Dat betekent dat we van start kunnen gaan met de eerste fase van het bouwproject.

Vandaag beginnen we met de afbraak van het schoolgebouw van het Sint-Andreasinstituut om plaats te maken voor BRUSK en het museumpark. Die afbraak zal enkele maanden duren. Daarna volgt het archeologisch onderzoek van de site en pas daarna start de eigenlijke bouw van ons ambitieuze museumproject. Er is dus nog een lange weg te gaan, maar de eerste stappen zijn gezet.

BRUSK Indicatieve tijdlijn3 Musea Brugge
082022 BRUSK Persmoment 20 LR
082022 BRUSK Persmoment 9 LR

Benieuwd naar de ontwikkeling van de werken? In het Groeningemuseum hebben we een infopaneel met kijkgaten geïnstalleerd vanwaar je de werken aan de nieuwe museumsite kan volgen. Uiteraard kan je de werkzaamheden ook volgen via onze nieuwsbrief, website en sociale media.

Ontdek BRUSK

Meer nieuws

Nieuwsoverzicht

Lees meer over Musea Brugge verhuist

Musea Brugge verhuist