Sluiten

No Studio, No Art?

Pop-up atelier De Tank in Salon Arents

17 december 2022 tot 15 januari 2023
Salon Arents

Tijdens de donkerste dagen van het jaar biedt Salon Arents onderdak aan enkele kunstenaars van De Tank. Drie weken lang wordt Salon Arents hun pop-up atelier, waar ze werken aan een mix van kunstwerken en installaties. Op 17 december starten ze met een blank canvas, dat geleidelijk zal uitgroeien tot een vol atelier. Benieuwd naar het creatieproces van deze artiesten? Loop zeker eens binnen.

Salon Arents Residentie De Tank Campagnebeeld square

De Tank, de atelierwerking van Het Entrepot, verhuist. De kunstenaars ruilen hun atelierruimtes op de Burg in voor een nieuwe locatie. In die overgangsperiode zonder atelier stellen de artiesten zich de vraag wat er gebeurt als een kunstenaar geen atelier heeft. No studio, no art?

De residenten nemen tijdelijk hun intrek in het meest inspirerende salon van Brugge en installeren hier hun open atelier met printshop en presentatieruimte. Verwacht je aan een dynamische werkplek en dito expo met een mix van beeldhouw-, schilder- en tekenkunst, grafisch werk en installaties. Via een Big Brother-wall met camerabeelden kan je binnenkijken in een aantal van de huidige ateliers van De Tank.

De deuren van het atelier zijn elke dag open. Tot en met 8 januari kan je de artiesten live aan het werk zien. Daarna blijven hun kunstwerken nog een week te bewonderen, tot zondag 15 januari.

Op zaterdag 7 januari presenteren de artiesten hun werk tijdens een finissage met receptie, voorafgegaan aan de panel talk 'No Studio, No Art. How to claim space?'. Lees meer

De kunstenaars in residence zijn Florien Allemeersch, Théo Collie, Gilles Dedecker, Els De Roo, Matthias De Wolf, Eva Dinneweth, Peter Lagast, Els Lesage, Dajo Van den Bussche en Leen Vandorpe.

Praktisch

  • Zaterdag 17 december - zondag 15 januari, 9u30-17u00
  • Salon Arents / Arentshuis, Dijver 16, Brugge
  • Gratis, vrije toegang

Foto's

© Femke den Hollander

DSC 9300
DSC 9290
DSC 9279
DSC 9275
DSC 9258
DSC 9248
DSC 9196
DSC 9175
De Tank Salon Arents 27
De Tank Salon Arents 26
De Tank Salon Arents 24
De Tank Salon Arents 21
De Tank Salon Arents 20
De Tank Salon Arents 19
De Tank Salon Arents 15
De Tank Salon Arents 13