Sluiten

No Studio, No Art. How to claim space?

Panel talk De Tank x Salon Arents

7 januari 2023
Salon Arents

Tussen 17 december en 8 januari settelden de artiesten van De Tank zich in Salon Arents. In hun pop-up atelier werkten ze drie weken lang aan een mix van kunstwerken en installaties. Op 7 januari presenteerden ze het resultaat van hun residentie tijdens een finissage met panel talk.

Salon Arents Residentie De Tank Campagnebeeld square

Met dit ticket heb je ook toegang tot de showcase van Briklyoung. Lees meer

Panel talk en finissage

De Tank, de atelierwerking van Het Entrepot, verhuist. De kunstenaars ruilen hun atelierruimtes op de Burg in voor een nieuwe locatie. In die overgangsperiode namen de artiesten hun intrek in Salon Arents en veranderden ons salon van een blank canvas in een vol atelier. Tijdens hun residentie stelden ze zich de vraag wat er gebeurt als een kunstenaar geen atelier heeft. No studio, no art? Lees meer over de residentie

Op 7 januari presenteerden de artiesten het resultaat van hun pop-up atelier en hun werk in Salon Arents tijdens een finissage. Daarbij grepen we ook de kans om kunstenaars Pei-Hsuan Wang, Kristina Sedlerova Villanen en curator Shendy Gardin uit te nodigen voor de panel talk 'No Studio, No Art. How to claim space?'. Het gesprek zoomde in op hoe belangrijk een ruimte is voor kunstenaars. Over het tot stand brengen van een artistieke praktijk binnen een atelierruimte, het belang van experiment, het belang van residenties en het belang van toonmomenten. Dajo Van den Bussche, één van de residenten van De Tank, leidde het gesprek in goede banen. Na de talk volgde de receptie met finissage.

Praktisch

  • Zaterdag 7 januari, 16u00 - 17u00 (de afsluitende receptie duur tot 19u00)
  • Salon Arents / Arentshuis, Dijver 16, Brugge
  • Taal: de talk is in het Engels
  • Gratis

Met je ticket kon je ook aansluiten bij de muzikale showcase van onze jongerenwerking Briklyoung op de zolder van het Sint-Janshospitaal (14u30) naar aanleiding van de tentoonstelling Oog in oog met de Dood.

In samenwerking met Het Entrepot.

Portrait pei HEAD Michel Giesbrecht 16

Pei-Hsuan Wang (c) Michel Giesbrecht

Kristina sedlerova villanen portrait1 no time

Kristina Sedlerova Villanen

Shendy Gardin

Shendy Gardin © Matthias Desmet