Sluiten

Music is my Medicine: Showcase Briklyoung

Oog in oog met de Dood

7 januari 2023
Sint-Janshospitaal, zolder

Na een intensief parcours met workshops en studio-opnames krijgen de jongeren van Briklyoung op 7 januari de kans om hun muziek en kunst te tonen aan het grote publiek.

BRIKLYOUNG22 music Websitebeeld 600x600px

Met dit ticket heb je ook toegang tot de finissage met panel talk 'No Studio, No Art. How to claim space?' in Salon Arents. Lees meer

Kan kunst de wereld redden? Dit najaar doet Musea Brugge in het symbolische decor van het middeleeuwse Sint-Janshospitaal toch een poging tijdens de najaarsexpo Oog in oog met de Dood'.

Alles draait rond één meesterwerk van Vlaams primitief Hugo van der Goes die rond 1485 ‘De dood van Maria’ uit zijn penseel toverde. Een schilderij dat 550 jaar na datum nog altijd tot de verbeelding spreekt. De kleuren spatten van het paneel. Het tafereel is als een ontroerende scene geknipt uit een film. Enkel de soundtrack ontbreekt… Geen toeval, want toen de schilder tijdens zijn leven een zware mentale inzinking had, kreeg hij muziektherapie als medicijn voorgeschreven om er bovenop te komen.

Briklyoung, de artistieke jongerencrew van Musea Brugge en Het Entrepot slaan hiervoor de handen in elkaar. Samen met Joachim Gys (Larf!), Owen Perry Weston (Coely, Paard, Ndugu), Joram Kunde Boumkwo (Big Whoop, Ndugu) en Seckou Ouologuem (museumdichter Musea Brugge) gingen ze op zoek naar de soundtrack van hun eigen leven. Startpunt hiervoor was het meesterwerk van Hugo van der Goes en de vele universele verhalen over afscheid, troost, kracht en spiritualiteit.

De jongeren presenteren het resultaat van hun traject masterclasses tijdens een sfeervolle showcase op de feeërieke zolder van het museum.

Onze Briklyoungers: Brent Soen, Dayo De Baere, Ellenmae Dhont, Emma Vermaercke, Lan Anh Vandevivere, Noa Goderis, Bert Puype, Roeland Van Den Eynde en Ruben Vanden Abeele.

Praktisch

  • Zaterdag 7 januari, 14u30 - 15u30 (doors: 14u00)
  • Zolder Sint-Janshospitaal
  • Gratis, reserveer via onderstaande knop • Uitverkocht •

Met je ticket kan je ook aansluiten bij de talk 'No Studio, No Art. How to claim space?' in Salon Arents (16u00) naar aanleiding van het slot van het pop-upatelier van De Tank. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

In samenwerking met Het Entrepot.

Tickets • Uitverkocht •

Foto's

(c) Lan Anh Vandevivere

Briklyoung2022 c Lan Anh Vandevivere 8
Briklyoung2022 c Lan Anh Vandevivere 7
Briklyoung2022 c Lan Anh Vandevivere 6
Briklyoung2022 c Lan Anh Vandevivere 5
Briklyoung2022 c Lan Anh Vandevivere 4
Briklyoung2022 c Lan Anh Vandevivere 3
Briklyoung2022 c Lan Anh Vandevivere 2
Briklyoung2022 c Lan Anh Vandevivere 1