Sluiten

BIS-stage bij Musea Brugge: de ervaring van Fien

17 februari 2022

Als Junior Projectmedewerker (BIS-stage) draaide Fien 6 maanden mee in het team Publieksbemiddeling bij Musea Brugge. Lees hier hoe Fien dit heeft beleefd.

Stage Fien Musea Brugge nieuws2

Eerste werkervaring

Als pas afgestudeerde kreeg ik de kans om een BIS-stage (beroepsinlevingsstage) bij Musea Brugge te doen. Het was mijn eerste echte werkervaring in de museale sector. En dan ook nog in een andere stad! (Ik ben niet van Brugge.) Ik was zeer enthousiast om aan deze nieuwe uitdaging te beginnen.

Ik kwam terecht in een groep van warme en hulpvaardige collega’s. Het werd al snel duidelijk dat ik niet werd gezien als ‘de stagiaire’, maar als een evenwaardige medewerker. Uiteraard met de nodige ondersteuning en begeleiding. Ik kreeg dan ook de functietitel ‘Junior Projectmedewerker’.

Mijn projecten

In deze functie mocht ik mee ‘Mind the Artist’ organiseren. Meer bepaald de take-over van Concertgebouw Brugge, dat enkele concerten programmeerde op verschillende locaties van Musea Brugge. Dit vond ik zalig. Voor mij was het een combinatie van werk en vrije tijd.

Trace Musea Brugge nieuws

Een tweede project dat ik mee heb begeleid, is Tracé van Briklyoung, de artistieke jongerenwerking van Musea Brugge. Op vrijdagavond vertoefde ik samen met Anne en Mathias van De Batterie en negen jongeren van Briklyoung in het kinderatelier waar de jongeren werkten aan kunstinstallaties. Deze avonden bestonden uit gezellig samen eten en dan brainstormen of experimenteren met verschillende kunsttechnieken. Ik was telkens verbaasd over de ideeën van de jongeren. Hoe komen ze er op? Ik was dan ook heel benieuwd naar het resultaat van dit hele project en wat we aan de bezoekers konden laten zien tijdens Tracé.

Bron van ervaringen

Wat heb ik tijdens deze stage voor de eerste keer gedaan? Een projectplan leren opstellen, mijn communicatieskills bijgeschaafd, een vernissage mee helpen organiseren, vergaderingen over tentoonstellingen bijgewoond, de Brugse jongeren- en cultuursector leren ontdekken en - niet te vergeten - het West-Vlaams eigen gemaakt. Conclusie: deze stage is een bron van ervaringen, kansen en connecties.

Wil jij ook praktische werkervaring opdoen binnen een fijne en boeiende organisatie? Bekijk onze vacatures en stageplaatsen.

Onze vacatures