Sluiten

Oproep: Verzamel plantjes en stekjes voor gezamelijke plantentuin Rebel Garden

24 januari 2024

De Spaanse kunstenares Nayra Martín Reyes maakte voor Rebel Garden een sculptuur die bestaat uit plantjes van Bruggelingen. Heb jij een extra plantje of een overschot aan stekjes? Schenk ze tot 1 september aan Nayra en maak deel uit van onze nieuwste tentoonstelling.

Nayra still square
Isaac Ponseele Garden Party Opening Rebel Garden 28
CÓDIGO VERDE © Isaac Ponseele

Nayra Martín Reyes creëerde voor Rebel Garden een grote plantensculptuur genaamd 'CÓDIGO VERDE' op het Gruuthuseplein waarvan jij deel kan uitmaken. Neem een stekje van die veel te grote plant in jouw tuin of woonkamer, of van die ene bijzondere plant waaraan je een mooie herinnering hebt of die iets speciaals voor jou betekent. Tijdens de tentoonstelling Rebel Garden (tot 1 september 2024) zijn jouw plantjes welkom in het Gruuthusemuseum. Verzamel je mee?

Nog eens alles op een rijtje

Welke plantjes zoekt Nayra?

Alle plantjes zijn welkom: bloemen, kleine struikjes, kruidenplanten, (sterke) kamerplanten... De planten moeten wel in een (zaai- of kweek)pot zitten, zodat we ze gemakkelijk in de sculptuur kunnen plaatsen.

We moedigen iedereen aan om stekjes te nemen of eigen planten een tweede leven te geven. Het is niet nodig om nieuwe planten te kopen.

Waar en wanneer kan ik mijn planten inleveren?

Tot 1 september zijn jouw plantjes welkom in het Gruuthusemuseum, tijdens de openingsuren van het museum.

Over Nayra Martín Reyes

Nayra Martín Reyes (1979) is geboren op het Spaanse eiland Tenerife en woont en werkt momenteel in Gent. Martín Reyes is een eigenzinnige, veelzijdige kunstenares. Haar schilderijen, installaties en performances worden in heel Europa tentoongesteld, meest recent in Warp art center in België (augustus 2023), de Maria Calderara space in Milaan (maart 2022) en MAPFRE Foundation in Madrid (november 2022).

Voor de Belgische Biënnale van de Schilderkunst in 2018 maakte Nayra Martín Reyes een installatie over de problemen die haar geboorte-eiland bedreigen: het massatoerisme en sinds kort de olieplatformen die het ecologisch systeem en natuurlijke stabiliteit van Tenerife bedreigen. In 2024 creëerde ze voor de tentoonstelling Rebel Garden de nieuwe installatie 'CÓDIGO VERDE'.

Meer nieuws

Nieuwsoverzicht