Sluiten

Garden Party: openingsparty powered by Cactus

Opening Rebel Garden

13 april 2024
Museumkwartier

Klaar om de meest urgente expo van het moment te openen? Op zaterdag 13 april gaan we dansend de nacht in op het Arentshof en in het Arentshuis. De openingsparty van Rebel Garden is gratis, reserveren is niet nodig.

Garden Party square 5

In het Arentshof ben je de hele dag doorlopend welkom voor een drankje aan de bar of een (duurzame) snack in één van de foodtrucks en marktkraampjes op het plein.

Vanaf 19u30 dimmen we de lichten en dansen we onder de sterrenhemel in het Arentshof en in het sfeervolle 17e-eeuwse Arentshuis. Van de eclectische plaatjes van Ijf Boullete, de geschifte beats van Borokov Borokov tot de eigenzinnige cd's van kunstenaar en special DJ-guest Guillaume Bijl.

Wil je daarvoor de tentoonstelling bezoeken? Tussen 17u00 en 22u00 ontdek je Rebel Garden als eerste tijdens de exclusieve nocturne. Reserveer je tickets hier.

Praktisch

  • Zaterdag 13 april, 19u30-00u00
  • Arentshof en Arentshuis (Dijver 16)
  • De openingsparty is gratis. Reserveren is niet nodig, kom gerust langs.

Line-up

19u30-21u30: Ijf Boullet

Muziekfan, samensteller en drummer Ijf Boullet heeft een brede kennis van muziek én een eclectische aanpak. Ijf schuwt vakjes: verwacht alles tussen jazz, folk, wave, pop, psychedelica en terug, zoals te horen is op zijn compilaties voor het STROOM label of radioshows op Dublab, Kiosk en NTS radio.

21u30-22u30: Borokov Borokov

Het steevast met enthousiasme heilige huisjes omver stampende elektronica duo Borokov Borokov is één van de leukste acts die ons landje rijk is. Als er al iets bestaat dat Borokov Borokovs formule kan worden genoemd, is die waarschijnlijk uit volgend citaat te destilleren: “Wij maken in de eerste plaats muziek waar we zelf op willen dansen. Ook wanneer de muziek in kwestie niet meteen als dansmuziek klinkt.”

Het resultaat hiervan kan bijvoorbeeld op hoekige synthpop lijken, op arbeidsongeschikte hi-NRG, krauttrock met dubbele ‘t’, bovenfreudiaanse elektrapunk, acid house met verjaardagsthema, no no wave, een polyfone paniekaanval, of meertalige klaagzang. Alsof de band met iedere track een nieuwe kans aangrijpt om uit de omklemming van het eigen keurslijf los te walsen, weliswaar zonder garantie op succes. Hun laatste videoclip ‘PEUGEO’ zou trouwens van de hand zijn van de gerenommeerde Antwerpse artiest ‘PUILLAUME BIJLIO’, of toch mogelijks van diens assistenten, allemaal niet helemaal duidelijk…

22u30-00u00: Guillaume Bijl

Toen Bob Dylan 'Forever Young' schreef, had hij waarschijnlijk Guillaume Bijl (78) in gedachten. Naast kunstenaar - Bijl maakt deel uit van Rebel Garden met een van zijn grote, ironische sculpturen - is hij ook een razend populaire DJ. Vanachter zijn draaitafel passeert de hele popgeschiedenis op cd, van Little Richard tot Kendrick Lamar. Meestal draait hij tot 4 uur in Berlijnse clubs, maar voor ons maakt hij graag een uitzondering.

Ijf Boullet
Borokovborokov
DSC 0969

In samenwerking met

In het kader van Triënnale Brugge