Vanaf 1 april 2023: nieuwe openingsdagen en ticketprijzen Lees meer

Sluiten

Mind the Artist / Beyond Vision / La Collectionneuse / Inter-face / From Bow to ear

9 mei 2021
Verschillende locaties Musea Brugge
Mathieu Charles c Karolina Maruszak
La Collectionneuse c Maite Alvarez

La Collectionneuse - Maïte Alvarez

In ‘La Collectionneuse’ roept Maïte Álvarez de geest van Jeanne Walschot op - de Belgische verzamelaar en handelaar in zogenaamde ‘Congoliana’. Door haar persoonlijke collectie binnen te brengen in het Gruuthusemuseum en ze te manipuleren op een speelse, verleidelijke en bezitterige manier, reconstrueert Álvarez de fysieke relatie die Jeanne Walschot had met haar collectie. Door middel van beweging, verhalen en een choreografie van aanrakingen, ontvouwt Álvarez het meervoudige, potentiële leven van objecten die deel uitmaken van privé en publieke collecties.

10.30 – 12.30 uur / 14.30-16.30 uur
Gruuthusemuseum (kapel)

Benjamin Vandewalle Inter face c Stanislav Dobak kopie

Inter-face - Benjamin Vandewalle

Met ‘Inter-face’ creëert Benjamin Vandewalle een minitheater waarin iedereen tegelijk acteur en toeschouwer is. Met een lichtspel zet de theathermaker ons een spiegel voor en maakt hij ons bewust van ons ‘zelf’. Deze installatie staat je toe naar een ander te kijken alsof hij/zij jij bent, en naar jezelf alsof jij een ‘ander’ bent...

Groeningemuseum

Frombowtoearc Vesna Faassen

From Bow to ear - Maika Garnica

Vijf metalen bogen markeren de ruimte, omarmen de keramische instrumenten in de geluidsinstallatie ‘From Bow to Ear’. Op welgekozen tijdstippen activeert de kunstenares de installatie aan de hand van contactmicrofoons en geeft zo klank aan haar aanrakingen. De golvende lijn van de metalen constructie evoceert de vorm van geluidsgolven en bakent een speelveld af voor tactiele en auditieve ontmoetingen.

Sint-Janshospitaal

Logo KAAP