Sluiten

Bench-mark: Opening

Performances & boeksigneersessies

8 april 2023
Salon Arents

Op 8 april openen we Bench-mark met verschillende performances en boeksigneersessies. De nieuwste Salon Arents-expo verweeft werken van vergeten kunstenaars uit eigen collectie met hedendaags werk en performances van Gabriela Acha, Christine Clinckx en Gem Heads en met de vaste collectie van Brangwyn.

2023 Bench Mark campagnebeeld square 2

Bench-mark is de laatste expo in Salon Arents en meteen ook de laatste kans om de Brangwyn-collectie te bewonderen in het Arentshuis. De expo zet kunstwerken in de kijker die niet of nauwelijks aan bod komen in musea en gaat zo de dialoog aan rond diverse blinde vlekken van een collectie.

Op het gelijkvloers ontdek je werk van Euphrosine Beernaert, Roberte Devooght, Margaret (& Walter) Keane, Christine Clinckx, Alice Frey, Godfried Guffens, Marc Ngandu en Nicolai Roerich: vergeten kunstenaars uit de collectie van MB. Op de eerste verdieping brachten de hedendaagse kunstenaars Gabriela Acha en Christine Clinckx ingrepen aan tussen de 20ste-eeuwse werken van Brangwyn, die sterk door het ‘oriëntalisme’ was beïnvloed.

Tijdens de opening op zaterdag 8 april brengen Gabriela Acha, Christine Clinckx en het duo Gem Heads verschillende performances. Verwacht je aan (onzichtbare) rondleidingen en boeksigneersessies van Christine Clinckx en Gem Heads. In het eerste salon bieden we je een drankje aan.

Tijdschema

14u00: Welkomstwoordje

14u00-17u00: Performances

16u00: Signeersessies door Christine Clinckx en Gem Heads

Praktisch

  • Zaterdag 8 april, 14u00-17u00
  • Salon Arents/Arentshuis, Dijver 16, 8000 Brugge
  • Gratis, reserveer je ticket op voorhand
Koop tickets