Sluiten
BRON Musea Brugge

BRON research centre

BRON-bibliotheek

BRON Bibliotheek Musea Brugge

BRON bezit een uitgebreide collectie boeken, tijdschriften en overdrukken die inhoudelijk of materiaal-technisch context biedt aan de erfgoedcollectie en de werking van Musea Brugge. De volledige collectie kan je raadplegen in de leeszalen van BRON. In de op maat samengestelde bibliotheekcollectie vind je kunstenaarsmonografieën, (kunst)historische (naslag)werken, publicaties van Musea Brugge en collectie- en tentoonstellingscatalogi van over de hele wereld, maar ook materiaal-technisch onderzoek en werken rond museumwetenschap.

Raadpleeg onze museumbibliotheek

De BRON-bib is tot eind 2025 gehuisvest op een tijdelijke locatie, in afwachting van de opening van het onderzoekscentrum BRON. De tijdelijke leeszaal bevindt zich op het adres Oostmeers 17, 8000 Brugge. Momenteel zit 95% van de bibliotheekcollectie ingepakt in een extern depot. Wil je specifieke materialen raadplegen? Neem zeker drie dagen op voorhand contact op met de museumbibliothecaris, wij helpen je graag verder.

De fysieke bibliotheekcollectie is ontsloten in wise en doorzoekbaar via de online catalogus: handig om jouw bezoek of aanvraag voor te bereiden.

Zoek in de Museumbibliotheek catalogus

Wens je archiefmateriaal te raadplegen? Neem een week op voorhand contact op met de museumbibliothecaris.

BRON mikt ook op de ontsluiting van de digitale bibliotheek, het museaal archief (met beeldmateriaal, tentoonstellings- en objectdossiers) en de erfgoedcollectie van Musea Brugge.

BRON Musea Brugge 3

Vragen? Contacteer ons

Wens je specifieke materialen, archiefmateriaal of werken uit het Prentenkabinet te raadplegen? Of heb je een vraag voor ons?

Mail ons