Vanaf 1 april 2023: nieuwe openingsdagen en ticketprijzen Lees meer

Sluiten
Apotheek Sint Janshospitaal Musea Brugge

Het Sint-Janshospitaal heropent eind 2023 met een vernieuwde permanente collectiepresentatie. Tijdens de sluiting blijft de oude hospitaalapotheek naast het museum geopend. Ontdek het authentieke 17e-eeuwse interieur.

Het Sint-Janshospitaal krijgt een grondige make-over met een vernieuwde permanente collectiepresentatie. Tot de heropening van het nieuwe Sint-Janshospitaal (16 december 2023) kan je een afzonderlijk toegangsticket voor de hospitaalapotheek kopen. Na de heropening is de toegang tot de apotheek opnieuw inbegrepen in je ticket voor het Sint-Janshospitaal.

Apotheek Sint-Janshospitaal

De oude apotheek van het Sint-Janshospitaal huist in het vroegere broederklooster naast het museum. Toen de laatste broeder stierf, besliste het stadsbestuur in 1643 om er een apotheek in te richten. Die apotheek werd geleid door zusters en was tot 1971 in gebruik. De zusters-apothecaressen kochten medicijnen in bij de lokale Brugse apothekers, maar maakten ook zelf bereidingen. Vlakbij was er immers een kruidentuin van meer dan 3.000 m². Vandaag vormen de vier perkjes op het plein voor de apotheek een herinnering aan die kruidentuin. De apotheek zelf is in de loop van de tijd amper veranderd en vormt daardoor een unieke plek met authentiek 17e-eeuws interieur. Een aanrader!

Inge Kinnet Buitenopnames002 LR
MUS100322 09

Adres

Mariastraat 38 , 8000 Brugge