Sluiten

Airbagfestival in Volkskundemuseum

Wim Toucour & Ambrazar + Broes

22 mei 2022
Volkskundemuseum

Organisator Cultuurcentrum Brugge legt voor de tiende editie van het internationaal accordeonfestival Airbag een focus op het Nederlandstalig (folk) repertoire. Tussen 7 en 22 mei heerst het accordeon opnieuw op diverse andere locaties verspreid over de stad. Op 22 mei strijkt het Airbagfestival neer in het Volkskundemuseum. Ontdek hier het programma.

Airbagfestival_Ambrazar_Musea Brugge

Programma

11:00 - 12:30 • Wim Toucour

Wim Van Caelenbergh streeft met zijn groep Wim Toucour naar een fris eigen geluid in het Nederlandstalig muzieklandschap. De weerbarstige liedjes ontstaan vanuit een vlot huwelijk van kleinkunst en wereldfolk, met een feestelijke zin voor pop en cabaret. Met een uiteenlopend palet aan invloeden, houden ze de muziek zo levend, en dus akoestisch, mogelijk.

  • Tickets: € 2,00 – € 4,00
Koop je tickets

14:00 - 17:00 • Bol Musette

Het volkse caféleven van weleer herleeft

AMBRAZAR - 14.00 uur

In de tuin van het museum herleeft het volkse caféleven van weleer. Petanqueliefhebbers mogen die middag hun ‘but’ opzoeken, terwijl families een actieve wandeling langs de volksspelen maken. De muzikale begeleiding van de Brugse folkformatie Ambrazar zorgt voor de gestroomlijnde krulling van de bollen.

BROES - 15.30 uur

In zijn tienjarig bestaan bewandelde dit kwintet uit Gent verschillende muzikale paden. Hun composities zijn doorspekt van elementen uit gipsy jazz, balkan, folk en latin. De muzikanten van Broes verkeren in grote nood om hun nieuw album op het publiek los te laten, want dit is hun handelsmerk: dansbare energieke feelgoodmuziek met ruimte voor improvisatie.

  • Gratis
Reserveer hier

Meer info: airbagfestival.be