Sluiten

Bart Geernaert wordt nieuwe directeur Musea Brugge

5 februari 2024

Na een selectieprocedure is Bart Geernaert uitgekozen als nieuwe directeur van Musea Brugge. Hij is sinds mei 2015 coördinator van De Republiek. Daarvoor was hij zakelijk leider bij Vrijstaat O / KAAP en coördinator van Het Entrepot.

2024 MB Bart Geernaert 2 LR

Musea Brugge verbindt kunst, cultuur, erfgoed en mensen met elkaar. Verspreid over de 13 locaties in de stad komen jaarlijks bijna een miljoen bezoekers over de vloer om de indrukwekkende collecties en gebouwen te bewonderen. Met Musea Brugge organiseren we mooie tentoonstellingen en evenementen, en bouwen we samen aan dynamische plekken in de stad waar iedereen zich welkom voelt. Met onze werking willen we het publiek prikkelen en aanzetten tot dialoog en reflectie, met elkaar en met onze musea. Voor Bart is het culturele veld geen onbekende. Hij heeft al verschillende jaren ervaring als leidinggevende in een culturele omgeving. Die ervaring zal nu goed van pas komen voor zijn functie als directeur van Musea Brugge.

Bart Geernaert wordt eindverantwoordelijke voor de overkoepelende werking van Musea Brugge. Hij zal rechtstreeks leiding geven aan de afdeling Zakelijk Beheer, waaronder de teams bedrijfsorganisatie, digicel, onthaal & uitbating, infrastructuur & veiligheid en projectcoördinatie.

Directieteam MB 2024
Het directieteam van Musea Brugge: Steven Slos, Els Dendooven, Alex Van der Beke, Aleid Hemeryck, Karolien Vanhaverbeke, Bart Geernaert, Anne van Oosterwijk, Elviera Velghe

Bart staat te popelen om met veel passie en goesting deze uitdagende opdracht bij Musea Brugge aan te vatten. De collectie die behoort tot de absolute wereldtop, BRUSK als culturele omwenteling met nieuwe stedelijke dynamiek en het capabele team van experten waarmee hij zal samenwerken, zijn voor hem de triggers om voor deze job te gaan. Hij is trots dat hij de kans krijgt om met het volledige directieteam dit alles te helpen uitbouwen tot een duurzaam, internationaal en cultureel ondernemend verhaal, verder bouwend op de weg die enkele jaren terug al is ingeslagen.

Bart zal niet onbeslagen op het ijs komen, want hij heeft in het verleden al bewezen dat hij op een gemotiveerde en inspirerende manier een team kan aansturen. We wensen hem alle succes toe in zijn nieuwe functie. De startdatum wordt in onderling overleg bepaald.

Meer nieuws

Nieuwsoverzicht