Vanaf 1 april 2023: nieuwe openingsdagen en ticketprijzen Lees meer

Sluiten

Salon Sessions met Porcelain id

20 augustus 2022
Salon Arents

In de zomermaanden organiseert Musea Brugge zes concertjes in Salon Arents. Een reeks van intieme optredens met jong, Belgisch talent op een unieke locatie. Op 20 augustus vulde Porcelain id ons salon met hun sterke sound.

Salon Sessions Porcelain id Square

Porcelain id

Porcelain id is de Rwandese Hubert Tuyishime (23) (they/them). Als laureaat van Sound Track 2021-2022 gelden ze als één van onze muzikale beloftes, door de jury geroemd om hun krachtige teksten, sterke stem en unieke performance. Bewegend tussen poëtische en idiosyncratische vocals, met invloeden uit klassieke pop en lo-fi leggen hun nummers rauwe zenuwen bloot: kwetsbaar, oprecht en authentiek. Op 10 juni verscheen Porcelain id’s eerste officiële release op Unday Records, de dubbel-singel ‘Muschel/Vlaanderen’. ‘Vlaanderen’ onthult de groeipijnen in de relatie tussen ouders en een queer kind, tussen een samenleving en haar daklozen, tussen mensen aan weerszijden van de marge.

Salon Sessions?

Salon Arents haalt zijn inspiratie uit het historische salon van de 17e eeuw waar schrijvers, filosofen en beeldende kunstenaars samen kwamen om te discussiëren maar evengoed om samen naar muziek te luisteren. Op deze traditie bouwen we verder maar dan in een hedendaags jasje.

Met Salon Arents proberen we de klassieke opstelling van het museum te doorbreken en een alternatief programma te installeren. Dit betekent ook een platform bieden aan hedendaagse kunstenaars en muzikanten. De Salon Sessions zijn gratis. Inschrijven is niet nodig, loop binnen en geniet van de intieme concerten.

Praktisch

  • Zaterdag 20 augustus, 15u
  • Salon Arents / Arentshuis, Dijver 16, Brugge
Salon Sessions Lees meer over Salon Arents
Salon arents 37 LR
Salon arents 28 LR
Salon arents 22 LR
Salon arents 21 LR
Salon arents 8 LR
Salon arents 4 LR

Foto's: (c) Hannes Blockx