Sluiten

Performance Line Boogaerts en Paul Malaba + filocafé

Salon Arents

20 mei 2022
Salon Arents

In het verlengde van de tentoonstelling é/change van Line Boogaerts in het Arentshuis, komt de Congolese kunstenaar Paul Malaba samen met Boogaerts performen tijdens Salon Arents. De performance wordt gevolgd door een interactief filocafé met gezellig samenzijn en Congolese hapjes.

SA Line Boogaerts en Paul Malaba Musea Brugge

Performance Line Boogaerts & Paul Malaba

Tussen december 2021 en maart 2022 organiseerde Line Boogaerts de tentoonstelling 'é/change' in het Arentshuis. Naast eigen werk presenteerde ze als curator ook werk van verschillende Congolese kunstenaars waar ze de voorbije jaren mee samenwerkte. Op 20 mei nodigden we de kunstenares opnieuw uit in Salon Arents in het Arentshuis, samen met Congolese kunstenaar Paul Malaba.

De performance bestond uit een tekening aan twee zijden van het glas, waarbij de twee kunstenaars telkens van plaats wisselen. Ze bevragen de plaats van Congolese kunst in het museum. Ondanks de vele historische banden, ontbreekt Congolese kunst bijna totaal in onze musea. Het is een vervolg van de performance die Line en Paul deden in het National Museum van Lubumbashi, DR Congo.

Interactief filocafé: blinde vlekken in musea

Aansluitend was er een filosofiecafé rond het thema van blinde vlekken in de collecties van de Belgische musea. Het gesprek werd in goede banen geleid door Kristof Van Rossem, specialist in de kunst van het vragen stellen en het socratisch gesprek. De aanwezigen werden uitgenodigd om actief deel te nemen aan het gesprek.

Wij zorgden voor een drankje en een Congolees hapje.

Lees meer over Salon Arents

(Her)beleef de performance hier: