Sluiten

Bourgondische markt

Bourgondische Tijdreis • OP ZONDAG

28 mei 2023
Gruuthuseplein

Reis mee met ons naar de tijd van Lodewijk van Gruuthuse en Maria van Bourgondië op het Gruuthuseplein en in het museum. Ruik, proef en beleef hoe het eraan toeging in de periode van de rijke hertogen op onze Bourgondische markt. Leer pijlen maken aan de boogschietstand of bandweven op het weefgetouw, proef van échte Bourgondische wafels van De Foodarcheoloog & Otto Waffle Atelier of ga samen op ontdekking in het prachtige Gruuthusepaleis.

MB opzondag Bourgondische Tijdreis square
2023 MB Bourgondische Wafel Campagnebeeld zondercopy
Kom de Duke of Burgundy proeven

Tijdens de tweede MB OP ZONDAG reizen we terug in de tijd en toveren we het Gruuthuseplein om tot een Bourgondische markt.

De re-enactmentgroep Het Gruuthuse Huishouden zet z'n standjes op op het Gruuthuseplein en dompelt je onder in het Bourgondische leven. Weef mee, test je schrijftalenten met veer en inkt, leer meer over het eten dat op tafel kwam en test je boogschiettalenten. Kinderen kunnen zich uitleven aan de knutseltafel en zelf hun wapenschild maken of een boek versieren.

Op het plein vind je ook een kraampje van onze museumshop, de koffiebar van Dees Koffie en het standje van De Foodarcheoloog en Otto Waffle Atelier die samen een echte Bourgondische wafel ontwikkelden. De wafel is geïnspireerd op de culinaire traditie die de middeleeuwse straten deed geuren naar hertogelijke banketten, mét een verrassend hedendaagse nasmaak. Met de ‘Duke of Burgundy’ keert een eeuwenoude streetfood-traditie vanaf zondag 28 mei terug naar de Brugse straten. Bezoek je het Gruuthusemuseum? Dan krijg je korting op de Bourgondische wafel (lees meer).

De hele dag zijn er activiteiten in en rond het Gruuthusemuseum voor MB OP ZONDAG. Duik in het programma.

Praktisch

  • Zondag 28 mei, doorlopend tussen 9u30 en 17u00
  • Gruuthuseplein, Dijver 17 , 8000 Brugge
  • Gratis