Sluiten

Mind the artist / Audiohacking / installaties / hoorspel

6 mei 2021 tot 30 juni 2021
Verschillende locaties Musea Brugge

Binnen het project 'Mind the Artist' geeft Musea Brugge kunstencentrum KAAP carte blanche om op multidisciplinaire wijze aan de slag te gaan met de rijke collectie van Musea Brugge.

Take Over KAAP c Sarah Bauwens 002
Bear Bones Lay Low c Tom Leentjes

Bear Bones, Lay Low

Als Bear Bones, Lay Low maakt de Venezolaanse Ernesto Gonzàlez psychedelische electronica. Zijn muziek evolueerde van spontane bedroom noise/drone naar synthjams met hints naar library music en gebouwd op bezwerende ritmes, dub-effecten en heftige freak-outs. Bear Bones, Lay Low is een bezwerende trip naar de donkerste krochten der psychedelica. Ook in het St. Janshospitaal mag je je aan een ongehoorde muzikale trip door het museum verwachten.

Sint-Janshospitaal

Aafke Romeijn c Toeps kopie

Aafke Romeijn

Aafke Romeijn is muzikant, journalist, schrijver en een even felle als doorwrocht argumenterende politieke stem op de socials. Met dikke beats, messcherpe teksten en analoge synthesizers is Aafke inmiddels de ongekroonde koningin van de Nederlandstalige electropop. Denk: Spinvis meets Daft Punk meets Peaches. Naast een concert rond haar nieuwe album 'Godzilla' kreeg ze nog een creatieopdracht van KAAP. Aafke neemt hierbij de geschiedenis van het Sint-Janshospitaal als startpunt voor een nieuwe creatie.

Sint-Janshospitaal

Bekijk hier de trailer Bear Bones, Lay Low + Aafke Romeijn

Esinam c Yvonne Schmedemann

ESINAM

Al op jonge leeftijd raakte Esinam Dogbatse gefascineerd door muziek, in het bijzonder door percussie-instrumenten zoals de tama (trommel). Onder het soloproject ESINAM creëert ze een eigen muzikale wereld, vol ritmes, grooves, melodieën en loops. Op verzoek van KAAP heeft ESINAM een audiohack gemaakt, geïnspireerd door werken in het Gruuthusemuseum.

Gruuthusemuseum

Take Over KAAP c Sarah Bauwens 002

ZONDERWERK

ZONDERWERK is een collaboratie tussen geluidskunstenaar Dijf Sanders en theatermaker Linde Carrijn. Ze combineren hun talenten om verhalende muziekvormen te creëren door middel van textuur gericht onderzoek, oude samplers, tapemachines, akoestische en digitale instrumenten. Speciaal voor Mind The Artist gaf KAAP hen de opdracht om een soundtrack te componeren bij drie zelf gekozen werken uit de rijke collectie van het Groeningemuseum.

Groeningemuseum

Bekijk hier de trailer ZONDERWERK

The Nightshift c buren

Buren - The Nightshift

In de installatie 'The Nightshift', een onderdeel van 'SPARE TIME WORK', rijgt Buren het kunstenaarschap aan het moederschap. Tussen zorg en devotie, nightshifts en early mornings, tikt de klok. Dit werk is te zien in de Diksmuidezolder van het oude Sint-Janshospitaal waar in de 15e eeuw het ene deel als opslagplaats voor het hospitaal fungeerde, en het andere als woonplaats voor de zusters, tot hun verhuis naar het aanpalende klooster.

06/05 t.e.m. 24/06/2021

Sien Vanmaele ILM c Thomas Dhanens kopie

I lost my mom at the supermarket (hoorspel) - Sien Vanmaele

Voor dit hoorspel ging Sien Vanmaele werken in een discount supermarkt - waar ook haar moeder al jarenlang aan de slag is als kassierster. Op zoek naar haar moeder, zichzelf en het kleine leven, kwam ze terecht in een onbekende wereld.
'I lost my mom at the supermarket' is een eerlijke ode aan het leven van kassiers. Over het verschil tussen gelukzakken en gelukzoekers. Over mamakindjes, werkmensen en ongelukjespoeder.

Elke zaterdag en zondag, van 08/05 tot en met 27/06 om 11.00 en 14.00 uur
Brugse Vrije (Renaissancezaal)

Logo KAAP