Sluiten

An Evening with Selah Sue

Expo special

8 december 2022
Salon Arents

Tijdens 'An Evening with' gaat een gast in dialoog met het publiek over de thema’s die hen tijdens dat ene intieme moment met elkaar verbinden. 'An Evening with' is een gespreksavond in het kader van het 17de-eeuwse herenhuis waar Salon Arents gevestigd is. Op 8 december is onze centrale gast Selah Sue. Zij brengt deze avond geen live-concert, maar gaat in dialoog met het publiek over specifieke thema’s.

Visual An Evening With Selah Sue Square

Deze speciale editie kadert in de tentoonstelling ‘Oog in oog met de Dood’ die een eigentijdse invulling geeft aan het werk ‘De dood van Maria’ van Hugo van der Goes. Ook muziek is hierbij een belangrijk thema. Hugo van der Goes zou immers destijds zijn toevlucht gezocht hebben tot muziek toen hij geestelijke gezondheidsproblemen kreeg. Precies daarom zoekt de expo een antwoord op de vraag of muziek een helende kracht heeft en troostrijk kan zijn.

Singer-songwriter Selah Sue, geboren als Sanne Putseys (1989), bewandelt een eigen uitgestippeld muzikaal pad en overdondert haar publiek met een mix van soul, jazz en meeslepende popmuziek. Dit najaar speelt ze in heel Europa voor uitverkochte zalen met ‘Persona’, haar nieuwste en meest persoonlijke album. Zo vertelde ze in de single ‘Pills’ openlijk over haar antidepressiva, die ze op dat moment afgezworen had. Afgelopen zomer maakte ze echter bekend dat ze opnieuw door een moeilijke periode ging en dat ze de medicatie opnieuw heropgebouwd had. Selah Sue geeft naar eigen zeggen de chaos in haar hoofd een plaats via haar muziek. Daarnaast is dialoog voor haar cruciaal om ‘om te gaan met diepe dalen’. Ze wil het taboe rond psychische problemen doorbreken en is sinds 2015 ook meter van Te Gek, een organisatie die geestelijke gezondheid bespreekbaar wil maken.

An Evening with...?

Tijdens de reeks ‘An Evening with’ nodigen Musea Brugge en De Republiek één centrale gast uit in Salon Arents. In de intieme setting van het 17de-eeuwse herenhuis waar Salon Arents gevestigd is, gaat de gast in dialoog met het publiek.

De thema’s van weleer worden ingeruild voor actuele visies, boeiende dialogen, prangende vragen die de bezoekers die avond aan hun centrale gast willen stellen. Op die manier probeert Salon Arents een dynamische plaats te worden in de stad, met lage drempels en de vinger aan de pols van wat leeft in de samenleving.

Praktisch

  • Donderdag 8 december, 20u-22u (deuren: 19u)
  • Salon Arents / Arentshuis, Dijver 16, Brugge
  • Prijs: € 8 / € 6 (-26 jaar) • Uitverkocht •

'An Evening with...' is een samenwerking van Musea Brugge en De Republiek

Tickets (uitverkocht)

In samenwerking met

Andere activiteiten

Bekijk de volledige kalender