Sluiten

An Evening with Fleur Pierets

Queer Was Here Special

16 maart 2023
Salon Arents

Musea Brugge en De Republiek laten voor ‘An Evening with...’ gasten in dialoog gaan met het publiek over de thema’s die hen tijdens dat ene intieme moment met elkaar verbinden. Setting van de avond is het 17de-eeuwse herenhuis waar Salon Arents gevestigd is. Op 16 maart was onze centrale figuur schrijver en LGBTQ-activist Fleur Pierets.

Visual An Evening With Fleur Pierets Square

Fleur Pierets is schrijver, kunstenaar en LGBTQ+-activist. In 2017 startte Fleur samen met haar vrouw Julian het kunstproject '22-The Project', waarin het koppel zou trouwen in elk land dat same sex marriage toeliet. Toen ze startten waren dat 22 landen, sindsdien is het aantal gegroeid tot 28. Na hun vierde huwelijk kreeg Julian de diagnose van hersenkanker. Ze stierf in januari 2018. Fleur blijft performen, schrijven en spreken.

Van haar debuutroman 'Julian' (Das Mag, 2019) zijn meer dan 10.000 exemplaren verkocht. In haar nieuwe boek ‘Heerlijk Monster’ (Das Mag) onderneemt ze een roadtrip in de voetsporen van de hoofdpersonages uit Patricia Highsmith's roman 'Carol', met als rode draad de vraag: "Is een vrouw, een schrijvende vrouw, een lesbische vrouw, het aan zichzelf verplicht om ook over deze thema’s te schrijven? Heeft ze de verantwoordelijkheid haar verhaal te vertellen, omdat niemand anders het voor haar doet?"

An Evening with...?

Tijdens de reeks 'An Evening with…' nodigen Musea Brugge en De Republiek één centrale gast uit in Salon Arents. In de intieme setting van het 17de-eeuwse herenhuis waar Salon Arents gevestigd is, gaat de gast in dialoog met het publiek.

De thema’s van weleer worden ingeruild voor actuele visies, boeiende dialogen, prangende vragen die de bezoekers die avond aan hun centrale gast willen stellen. Op die manier probeert Salon Arents een dynamische plaats te worden in de stad, met lage drempels en de vinger aan de pols van wat leeft in de samenleving.

Praktisch

  • Donderdag 16 maart, 20u-22u (deuren: 19u)
  • Salon Arents / Arentshuis, Dijver 16, Brugge

Salon Arents is een safe(r) space, een plek waar iedereen volledig zichzelf kan zijn zonder zich ongemakkelijk, onwelkom of onveilig te voelen omwille van gender, etniciteit, seksuele geaardheid, genderidentiteit, mobiliteit of religieuze overtuiging. Een plaats waar je bij gelijkgestemden kan thuiskomen.

An Evening With Fleur Pierets Femke den Hollander 47
An Evening With Fleur Pierets Femke den Hollander 43
An Evening With Fleur Pierets Femke den Hollander 37
An Evening With Fleur Pierets Femke den Hollander 32
An Evening With Fleur Pierets Femke den Hollander 29
An Evening With Fleur Pierets Femke den Hollander 28
An Evening With Fleur Pierets Femke den Hollander 25
An Evening With Fleur Pierets Femke den Hollander 22
An Evening With Fleur Pierets Femke den Hollander 18
An Evening With Fleur Pierets Femke den Hollander 16
An Evening With Fleur Pierets Femke den Hollander 15
An Evening With Fleur Pierets Femke den Hollander 8
An Evening With Fleur Pierets Femke den Hollander 4

Foto's: © Femke den Hollander

'An Evening with...' is een samenwerking van Musea Brugge en De Republiek