Vanaf 1 april 2023: nieuwe openingsdagen en ticketprijzen Lees meer

Sluiten

Queer Was Here • Arts Festival

In maart heerst er – zoals steeds – een inspirerende drukte in Salon Arents. De hele maand lang nodigt Musea Brugge gastcuratoren Kim Note (fotograaf) en Maria Kleopatra (model en DJ) uit voor ‘Queer Was Here’. Met een queer art expositie en een kalender vol lezingen, debatten, sessies en feesten in en rond het salon gaan we het gesprek aan over de (onder)representatie van LGBTQ in musea. Neonlichten, drag queens en debatten op het scherpst van de snede. Dit is ‘Queer Was Here’.

032023 Queerwashere Campagnebeeld A4

Programma

Met het kunstenfestival Queer Was Here (4 tot en met 26 maart) willen we samen met onze bezoekers nadenken en in dialoog gaan over de zichtbaarheid en het belang van de representatie van queer art en queer kunstenaars in het culturele landschap. Queer Was Here is dus niet zomaar een kunstenfestival. Duik in ons programma en ontdek het zelf - see you there?

Afgelopen evenementen

Salon Arents?

In Salon Arents, op de benedenverdieping van het Arentshuis, gaat Musea Brugge op zoek naar blinde vlekken in zijn collectie en publiekswerking. Het salon is een open huis waar we samen met partners én met ons publiek dieper ingaat op actuele, maatschappelijke thema’s aan de hand van eigenzinnige (collectie)presentaties, lezingen en debat.

Salon Arents/Arentshuis
Dijver 16, 8000 Brugge
Open van 9.30u tot 17.00u - Sluitingsdag: maandag

Salon Arents is een safe(r) space, een plek waar iedereen volledig zichzelf kan zijn zonder zich ongemakkelijk, onwelkom of onveilig te voelen omwille van gender, etniciteit, seksuele geaardheid, genderidentiteit, mobiliteit of religieuze overtuiging. Een plaats waar je bij gelijkgestemden kan thuiskomen.