Sluiten
Inge Kinnet Musea OLVKerk005
Koop je tickets

Een kerk vol kunstschatten, met de ‘Madonna met kind’ van Michelangelo en de praalgraven van Karel de Stoute en Maria van Bourgondië

O.L.V.-kerk Museum

De torenspits van deze kerk bepaalt, samen met het Belfort en de Sint-Salvatorskathedraal, de skyline van Brugge. Met zijn 115,5 meter is dit de op één na hoogste bakstenen toren ter wereld. Het kerkinterieur schittert, na verschillende restauratierondes, in alle pracht en praal.

Wereld vol kunstschatten

Binnenin deze kerk wacht je een wereld vol kunstschatten, met als absolute topstuk Michelangelo’s marmeren 'Madonna met Kind'. Dit verfijnde beeld is gebeeldhouwd uit wit marmer van Carrara en is het eerste van slechts enkele werken van de kunstenaar die Italië verlaten tijdens zijn leven. Het beeld was in Michelangelo's tijd vernieuwend dankzij de dynamiek, de emoties en de details van de figuren. Een niet te missen meesterwerk.

In het hoogkoor van de kerk zie je verder niet alleen het imposante Passiedrieluik van de hofschilder van Margaretha van Oostenrijk, Bernard van Orley, maar ook de 15e en 16e-eeuwse praalgraven van Karel de Stoute en zijn tragisch verongelukte dochter Maria van Bourgondië.
De kerk is een schoolvoorbeeld van baksteengotiek, maar is tegelijk uitzonderlijk door de eeuwenoude verbinding met het Gruuthusepaleis via de bidkapel in het hoogkoor.

Wie de Onze-Lieve-Vrouwekerk wil bezoeken, kan er steeds gratis terecht. Wie ook het museale gedeelte met de ‘Madonna met Kind’ van Michelangelo en de praalgraven wil bezoeken, koopt eerst een ticket in het Museumpaviljoen. Vooraf reserveren is aangeraden, zo ben je zeker van je bezoek.

230201 JAN0093jandarthet
230201 JAN0091jandarthet
201103 JAN1142 bewerktjandarthet
09 2023 OLV Kerk Michelangelo 2
Jandhondt 2130 bezoekers in de kerk jan d hondt b ad 2017
Jan D Hondt 1887 MARIA VAN BOURGONDIE 7 Jan D Hondt Visit Bruges

Foto's: © Visit Bruges - Jan Darthet, © Musea Brugge & © Visit Bruges - Jan D'Hondt

Adres

Mariastraat - , 8000 Brugge