Sluiten

Raakvlak

Raakvlak, de Intergemeentelijke Onroerenderfgoeddienst Brugge en Ommeland, ontfermt zich over het archeologische, bouwkundige en landschappelijke erfgoed in de regio. De organisatie werkt in Brugge, maar ook in Beernem, Damme, Jabbeke, Knokke-Heist, Oostkamp, Torhout en Zedelgem. De Stad Brugge treedt op als beherende gemeente en ondersteunt Raakvlak met personeel, huisvesting en werkingsmiddelen.

Sfeerbeeld Raakvlak

Raakvlak voert archeologisch onderzoek uit, maar dat is slechts een klein onderdeel van de werking. Wie vragen heeft rond onroerend erfgoed kan bij Raakvlak terecht. De medewerkers ondersteunen, informeren en adviseren de aangesloten gemeentes en inwoners over het geïnventariseerde bouwkundig en landschappelijk erfgoed.

Daarnaast organiseert en ondersteunt het team publieksmomenten: rondleidingen bij opgravingen, voordrachten, tentoonstellingen … Raakvlak werkt ook mee aan erfgoedevenementen, zoals Open Monumentendag, Erfgoeddag en de Vlaamse Archeologiedagen.

Het onroerenderfgoeddepot de Pakhuizen bevat de grootste collectie archeologische voorwerpen in het Brugse Ommeland en ver daarbuiten. De voorwerpen zijn gevonden tijdens onderzoeken bij werkzaamheden op grondgebied Brugge en in het Brugse Ommeland en beslaan een tijdsspanne van de prehistorie tot en met de Tweede Wereldoorlog.

Info Raakvlak I Komvest 45, 8000 Brugge, t +32 (0)50 44 50 44, info@raakvlak.be

Raakvlak