Sluiten
Van Alle Tijden 1 Musea Brugge

ARCHIEF: Deze tentoonstelling is afgelopen

Musea Brugge bracht Brugse leerlingen en bewoners van drie woonzorgcentra samen voor een uniek erfgoedproject. Samen met de leerlingen bundelden de bewoners herinneringen die zij willen doorgeven aan volgende generaties tot de mini-expo ‘Van alle tijden’.

Van Alle Tijden 1 Musea Brugge

Musea Brugge bracht Brugse jongeren in dialoog met bewoners uit drie woonzorgcentra rond de vraag: "Welke levensverhalen zijn de moeite waard om te delen en door te geven aan volgende generaties?"

De laatstejaars leerlingen van KTA Brugge, MIA en Steinerschool Brugge trokken naar drie Brugse woonzorgcentra: Ter Potterie, Ten Boomgaarde en Westervier. Zij spraken er met bewoners en namen foto’s van de ouderen en voorwerpen waaraan een bijzondere herinnering is verbonden. Het resultaat zijn drie mini-expo’s in de drie deelnemende woonzorgcentra.

Van Alle Tijden 4 Musea Brugge
Van Alle Tijden 3 Musea Brugge

De bezoekers werden uitgenodigd om te luisteren naar fragmenten uit de gesprekken, die de leerlingen hebben geselecteerd, en eigen levensverhalen met elkaar te delen. De leerlingen creëerden ook een serie bewaarpotten, gevuld met foto’s, voorwerpen en creatieve werkjes, die symbool stonden voor herinneringen die de moeite waard zijn om te bewaren.

Voor Musea Brugge was dit een experiment in participatief verzamelen. De tijd is voorbij dat alleen een museumconservator beslist wat erfgoed is en wat niet. In het project ‘Van alle tijden’ lieten we de jonge en oude generatie zelf nadenken over welke verhalen, herinneringen en objecten zij willen doorgeven aan het nageslacht.

Praktisch

Van 16 juni tot 18 september 2022 gratis te bezichtigen in de publieke ruimte van woonzorgcentra Ter Potterie, Ten Boomgaarde en Westervier.

  • WZC Ter Potterie, Peterseliestraat 21, 8000 Brugge
  • WZC Ten Boomgaarde, Ter Beke 27, 8200 Sint-Michiels
  • WZC Westervier, Speelpleinlaan 44, 8310 Assebroek
‘Van alle tijden’: Brugse generaties vinden elkaar in nieuw erfgoedproject
Van Alle Tijden 2 Musea Brugge
MUS220616 01 FB
16 juni 2022 tot 18 september 2022
WZC Ter Potterie, WZC Ten Boomgaarde & WZC Westervier