Sluiten
FRANKY VERDICKT 2000x730

ARCHIEF: Deze tentoonstelling is afgelopen

'Brugge Foto' is een tweejaarlijkse vaste waarde in Brugge. Op een tiental locaties worden uiteenlopende vormen van fotografie getoond, van jonge kunstenaars tot gevestigde waarden, uit België en het buitenland.

Digi Banner Brugge Foto2021 v2

Toppers voor deze editie zijn Mimi Plumb (US), John Divola (US), Bert Danckaert (BE), Paul D’Haese (BE) en de Brugse fotograaf Jean Godecharle.

In het Gezellehuis leggen vier fotografen een link met de stilte en de omringende natuur. In het werk van Isabel Devos, Christine Lefebvre, Kurt Stockman en Franky Verdickt wordt de poëzie ‘hoorbaar’.

-Isabel Devos focust op door de mens gemaakte structuren en de sporen die de natuur erop nagelaten heeft. Ze doet dat in beelden die opvallende gelijkenissen vertonen met landschapsschilderijen.

-Christine Levebvre reflecteert op de tijd en haar littekens, ze onderzoekt in de natuur en op de menselijke huid de essentie van schoonheid en dit zowel vanuit westerse als niet-westerse idealen.

-Kurt Stockman roept het romantische landschap op zoals dat aan het begin van de 19e eeuw ontstond, onder meer in het werk van Caspar David Friedrich.

-Franky Verdickt gaat, geïnspireerd door ‘Walden’ van Henry David Thoreau op zoek naar ‘Atopia’. Het verlangen tot vluchten in grenzeloze verwondering, als een adempauze in een wereld die zich voortdurend aan ons opdringt.

Curator: Luc Rabaey

Gratis (inclusief permanente collectie)

Foto: Franky Verdickt

Meer info
25 november 2021 tot 9 januari 2022