Sluiten

Mind the Artist / Washing Hands / What Remains of a Rembrandt... / Stillevens / Inter-face

15 mei 2021
Verschillende locaties Musea Brugge
Benjamin Vandewalle Inter face c Stanislav Dobak kopie
Washing Hands c Bart Grietens

Washing Hands - Building Conversation

'Washing Hands' is een ritueel, ontworpen om fysiek contact terug te brengen in de publieke ruimte. Bezoekers, die elkaar wel of juist niet kennen, nemen elk plaats aan een kant van een doorzichtige plaat rondom een waskom. Door elkaars handen met zeep te wassen, ontstaat er weer de mogelijkheid om elkaar aan te raken. Wat doet de sociale afstand en het gebrek aan fysiek contact met de manier waarop we ons tot elkaar verhouden? Worden we er afstandelijker van, of ontstaat er een andere manier van verbonden zijn?

Sint-Janshospitaal

Whatremains kaap

What Remains of a Rembrandt Torn Into Four Equal Pieces and Flushed Down the Toilet - Simone Basani

'What Remains of a Rembrandt Torn Into Four Equal Pieces and Flushed Down the Toilet' is een performatief middel om het verhaal van de museumruimte te ontluiken, waarbij verborgen verhalen en onverwachte verbanden naar boven komen. Tegelijkertijd houdt het een gemeenschappelijke gebeurtenis bij - de handeling van het bezoek - en maakt het de toeschouwers bewust van hun eigen aanwezigheid en keuzes in de tentoonstellingsruimte.
Gruuthusemuseum & Groeningemuseum

Stilleven c Charlotte Bouckaert

Stillevens - Charlotte Bouckaert

Door het banale te portretteren, wil Charlotte Bouckaert een ode brengen aan de alledaagse objecten die ons omringen. Hoe doorsnee of onbeduidend een object ook is, wanneer ze op een speelse manier worden gebruikt gaan de radertjes van onze verbeelding draaien. Tijdens 'Mind The Artist' wil Charlotte Bouckaert het museum exploreren als een open atelier. Ze brengt haar werktafel mee naar de zaal met 17e eeuwse stillevens. Ze laat zich inspireren door de geëxposeerde schilderijen en transformeert ze tot ze beginnen te leven.

Groeningemuseum

Benjamin Vandewalle Inter face c Stanislav Dobak kopie

Inter-face - Benjamin Vandewalle

Met 'Inter-face' creëert Benjamin Vandewalle een minitheater voor de openbare ruimte waarin iedereen tegelijk acteur en toeschouwer is. Een choreografie van licht en een transparante spiegel maken ons bewust van de vloeibaarheid van het beeld van ons Zelf. Net als bij de illusie van de rubberen hand, waarbij patiënten een rubberen hand als hun eigen hand aanvoelen, kan deze installatie je naar de ander laten kijken alsof hij jou is, en naar jezelf alsof jij een ‘ander’ bent

Groeningemuseum

Logo KAAP