Sluiten

Sessie 5: De zorg van morgen

Cursus Sint-Janshospitaal: duik in het dna van het hospitaal

23 maart 2024
Vriendenzaal (Groeningemuseum)

In december 2023 gingen de deuren van het vernieuwde Museum Sint-Janshospitaal open met een nieuwe opstelling over zorg en empathie door de eeuwen heen. In deze cursus van Musea Brugge verbinden verschillende experts heden, verleden en toekomst van het Sint-Janshospitaal. Laat je in 5 sessies volledig onderdompelen in het dna van het hospitaal. Tijdens de laatste sessie blikken we vooruit: hoe ziet de zorg van de toekomst eruit?

Cursus MSJH zorg van morgen Musea Brugge

In 1977 verhuisde het AZ Sint-Jan naar de stadsrand. Ook veel andere Belgische ziekenhuizen dateren uit de jaren 1970 en werden intussen gerenoveerd of vervangen door nieuwbouw. Tal van internationale studies tonen aan dat zorgarchitectuur en -omgeving een impact heeft op het welbevinden van patiënten. Stéphane Vermeulen is director healthcare design bij VK architects+engineers, part of Sweco en werkte mee aan de bouw en renovatie van tal van ziekenhuizen in België. Eén van die hospitalen is het UZ Brussel. Marc Noppen is CEO van dat ziekenhuis en een van de meest gezaghebbende stemmen in de ziekenhuissector en in de aanpak van de coronacrisis. In zijn boek 'Gewoon anders' pleit hij voor een hertekening van de gezondheidszorg. Zij geven hun visie op de zorg van morgen in een dubbelgesprek gemodereerd door Nicky Aerts (Klara).

Dubbelgesprek met Marc Noppen (CEO UZ Brussel) en Stéphane Vermeulen (director healthcare design bij VK architects+engineers, part of Sweco), gemodereerd door Nicky Aerts (Klara).

Praktisch

  • Zaterdag 23 maart, 10u30-12u00 (deuren: 10u00)
  • Vriendenzaal (Groeningemuseum), Dijver 12, 8000 Brugge
  • Taal: Nederlands

Tickets

Per sessie: €15 / €10 (-26 jaar)
Drankje inbegrepen

Koop tickets

Exclusieve instaprondleiding – Duik in het dna van het hospitaal (31 maart)

Het museum ontdekken met een kenner? Na de cursusreeks kan je deelnemen aan een exclusieve rondleiding in het Museum Sint-Janshospitaal. Een museumgids neemt je in 90 minuten mee langs de hoogtepunten van het museum. De rondleiding is voorbehouden voor deelnemers (van één of meerdere sessies) van de cursusreeks.

  • Zondag 31 maart om 10u00, 11u00, 14u00 of 15u00
  • Prijs: museumticket + € 5
Schrijf je hier in voor de instaprondleiding

Andere activiteiten

Bekijk de volledige kalender