Sluiten

Salon Sessions met Uma Chine

2 juli 2022
Salon Arents

In de zomermaanden organiseert Musea Brugge zes concertjes in Salon Arents. Een reeks van intieme optredens met jong, Belgisch talent op een unieke locatie. Uma Chine gaf het startschot op zaterdag 2 juli.

Salon Sessions Uma Chine Square 2

Uma Chine

Het Gentse trio Uma Chine houdt het midden tussen roots en electro­nica, het menselijke (hUman) en de maChine. Een jonge, eigenzin­nige band waar het spelple­zier van afdruipt. Frontvrouw Nele De Gussem (Maya’s Moving Castle, Future Old People Are Wizards, Inwolves) nam een aantal ijzersterke muzikanten uit de Gentse pop- en jazzscene onder haar vleugels en fuseerde in Uma Chine ieders talent tot een sterk amalgaam aan sixties psyche­de­lica en eigentijdse synthpop (Indiestyle).

Salon Sessions?

Salon Arents haalt zijn inspiratie uit het historische salon van de 17e eeuw waar schrijvers, filosofen en beeldende kunstenaars samen kwamen om te discussiëren maar evengoed om samen naar muziek te luisteren. Op deze traditie bouwen we verder maar dan in een hedendaags jasje.

Met Salon Arents proberen we de klassieke opstelling van het museum te doorbreken en een alternatief programma te installeren. Dit betekent ook een platform bieden aan hedendaagse kunstenaars en muzikanten. De Salon Sessions zijn gratis. Inschrijven is niet nodig, loop binnen en geniet van de intieme concerten.

Praktisch

  • Zaterdag 2 juli, 15u
  • Salon Arents / Arentshuis, Dijver 16, Brugge
Salon Sessions Lees meer over Salon Arents
SALON SESSIONS UMA CHINE 10
SALON SESSIONS UMA CHINE 9
SALON SESSIONS UMA CHINE 8
SALON SESSIONS UMA CHINE 7
SALON SESSIONS UMA CHINE 6
SALON SESSIONS UMA CHINE 5
SALON SESSIONS UMA CHINE 4
SALON SESSIONS UMA CHINE 3
SALON SESSIONS UMA CHINE 2
SALON SESSIONS UMA CHINE 1