Sluiten

De Grote Oversteek op de Brugse Reien

The Healing Museum

22 september 2022
Oud Sint-Jan

Op donderdag 22 september laten we samen met de inwoners en bezoekers van Brugge duizenden drijvende kaarsjes te water. Een kaarsje voor elke overleden Bruggeling om onze dierbaren een allerlaatste ereronde te geven.

The Healing Museum events degroteoversteek square
Reveil Leuven Slot 2021 Grote Oversteek 10 LR

Meer dan duizend Bruggelingen moesten de voorbije jaren onder de coronamaatregelen afscheid nemen in moeilijke omstandigheden. Met De Grote Oversteek willen Reveil vzw en Musea Brugge de Bruggelingen samenbrengen om onze overleden geliefden een allerlaatste ereronde te geven in de vorm van duizenden drijflantaarns in het water van de Reie.

Reveil Leuven Slot 2021 Grote Oversteek 40 LR

De site Oud Sint-Jan, op het terras aan het water, is die avond een warme verzamelplek waar je onder ingetogen livemuziek herinneringen kan ophalen. Schrijf een boodschap voor jouw overleden dierbaren op een kaarsje. Warm je op aan een (gratis) kopje troost terwijl de kaarsjes ronddrijven in het water. Een magisch tafereel waarin troost en warmte centraal staan.

Praktisch

  • Donderdag 22 september, 19u - 22u30
  • Verzamelpunt: Oud Sint-Jan
  • Gratis, reserveren is niet nodig
  • Food for the soul: gratis brood en soep
The Healing Museum

De Grote Oversteek™ is een productie van Reveil vzw.

Tijdens De Grote Oversteek kan je de lichtcorridor volgen naar het Sint-Janshospitaal voor de nocturne van de expo van Otobong Nkanga. Tickets & info.