Sluiten

Nocturne Otobong Nkanga

The Healing Museum

22 september 2022
Sint-Janshospitaal

Tijdens de laatste week van de expo, op donderdag 22 september, is de fantastische tentoonstelling ‘Underneath the Shade We Lay Grounded’ van Otobong Nkanga extra lang geopend. De deuren van het museum blijven open tot 22 uur. Neem samen met ons afscheid van één van onze succesvolste expo’s.

The Healing Museum events otobongnkanga square

Op 22 september opent het museum in het kader van The Healing Museum 's avonds de deuren. Ontdek de magnifieke tentoonstelling tot 22 uur.

Centraal in de tentoonstelling van Otobong Nkanga staat de totaalinstallatie ‘Taste of a Stone’. Het allesomvattend keienlandschap van kunst en verhalen nodigt ons uit om verbinding te maken. Met de collectiestukken van Musea Brugge, met het werk van Otobong Nkanga, met elkaar en met de verschillende thema’s die Nkanga in haar expo aan bod laat komen, zoals vergankelijkheid en regeneratie. ‘Taste of a Stone’ verzoent en herenigt geest en gemoed. Het transformeert de middeleeuwse ziekenzalen tot een etherische ruimte, een toevluchtsoord voor bezinning, dialoog en herstel.

In deze setting nodigt de nocturne je uit om op ontdekking te gaan, om je te verbinden en te verwonderen. Otobong Nkanga, Dalilla Hermans en museumdichter Seckou Ouologuem maken die avond tussen 20 en 22 uur deel uit van 'Taste of a Stone' en brengen live performances rond het thema afscheid en vertroosting.

Diezelfde avond nodigen we je ook uit op De Grote Oversteek, op de site Oud-Jan naast het museum, waar we samen duizenden kaarsjes voor onze overleden dierbaren over het water van de Reie laten drijven.

Praktisch

  • Donderdag 22 september, 17u-22u
  • Live performances: 20-22u
  • Sint-Janshospitaal

De expo Otobong Nkanga loopt nog tot en met zondag 25 september.

Koop tickets The Healing Museum
OTOBONG 1

Taste of a Stone

MUS220704 093 FB